NHL:ään ensi kaudeksi huhuttu n. 81,5 miljoonan dollarin palkkakatto on tuomassa Chicago Blackhawksin johtoportaalle isoja haasteita.

Jos NHL:n palkkakattoon ei tule ensi kaudella nousua, jää sitten Blackhawksille pelkästään 8,5 miljoonaa dollaria käytettäväksi jatkosopimusten tekemiseen.

Blackhawksin pelaajista sopimuksensa tähän kauteen päättävät: Dominik Kubalik (RFA), Drake Caggiula (RFA), Dylan Strome (RFA), Slater Koekkoek (RFA), Corey Crawford (UFA) sekä Malcolm Subban (RFA).

Fansided-sivusto uskoo, että jo pelkästään Kubalikin seuraava palkka saattaa olla lähempänä viittä miljoonaa.

Selvää on se, että Blackhawks ei saa koko kuusikkoa kiinnitettyä ilman isoja ratkaisuja.

Tässä kohtaa Fansided-sivusto nosti esille suomalaispuolustaja Olli Määtän nimen.

– Vaikka kuinka paljon Blackhawks tarvitsisi kokemusta puolustukseen, niin Olli Määttä on silti pääehdokas ulosostolle. Jos Blackhawks lopulta päätyy tähän, niin he säästävät kummallakin seuraavalla kahdella kaudella 3,4 miljoonaa dollaria, sivusto kertoo.

Ei ole mikään salaisuus, että Määtän vuoteen 2022 kestävä ja 4,083 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus painaa kovaa Blackhawksin palkkakattoa.

Määttä ei myöskään ole varsinaisesti loistanut esityksillään Blackhawksin alakerrassa, joten ei olisi suuri ihme, jos seura päättäisi heivata kaksinkertaisen Stanley Cup -mestarin ulos.