Kärpät hankki Liigan tähtipuolustajan – ”Kansainvälisen tason pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Oulun Kärpät on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Tshekin maajoukkuepuolustaja Libor Sulakin kanssa.

26-vuotias Sulak edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia sekä Liigan KooKoota.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpät saa Sulakista monipuolisen, hyvin liikkuvan puolustajan.

– Libor on kansainvälisen tason pelaaja, joka on esiintynyt MM-kisoissa ja alkaa olla jo vakiokalustoa EHT:llä. Hän on erittäin tervetullut lisä meidän nopeaan pelitapaan, joka vaatii hyvää luistelua ja liikkuvuutta. Hän on meille tuttu pelaaja Liigasta, ja hän on jo osoittanut olevan huippupelaaja tässä sarjassa, Aho kommentoi uusinta hankintaansa.

Sulakilla on aiempaa Liiga-kokemusta myös Lahden Pelicansista. Kauden 2018-19 mies aloitti Detroit Red Wingsin NHL-kokoonpanossa saaden lopulta tililleen kuusi NHL-ottelua. Sulak on pelannut urallaan Liigassa 73 ottelua tehopistein 16+32=48.

Kärpät ilmoitti samalla solmineensa kaksivuotisen sopimuksen 17-vuotiaan Samu Tuomaalan kanssa. Tuomaalaa pidetään yhtenä kesän 2021 lupaavimmista suomalaisnimistä NHL:n varaustilaisuutta silmällä pitäen.