Hyvästi NHL? Ruotsin MM-kultaluotsi jatkaa pitkään suurseuran peräsimessä!

© Kuva: Juha Tamminen

Sveitsin NLA-seura Zürich Lions tiedottaa nettisivullaan jatkaneensa päävalmentajansa Rikard Grönborgin sopimusta kahdella kaudella kevääseen 2023 asti.

Ruotsin maajoukkueen entisen päävalmentajan vanha kontrahti oli voimassa tulevan sesongin.

Ratkaisun myötä Tre Kronorin kahdesti maailmanmestaruuteen luotsannut Grönborg vaikuttaisi luopuneen ainakin toistaiseksi NHL-unelmistaan.

Reilu vuosi sitten Grönborgin kerrottiin havitelleen voimakkaasti päävalmentajan pestiä taalaliigasta ja tänä keväänä New Jersey Devils tiedusteli sveitsiläisjoukkueelta ruotsalaispiiskurin saatavuutta, mutta Lions-seurajohto ei ollut kiinnostunut päästämään päävalmentajaansa rapakon taakse.

Aiemmin ainoastaan kaksi eurooppalaista valmentajaa on toiminut NHL-joukkueen päävalmentajana.

Kauden 2000-01 alussa Alpo Suhonen aloitti Chicago Blackhawksin ja Ivan Hlinka Pittsburgh Penguinsin päävalmentajana. Molempien pestit jäivät lyhyiksi, sillä Suhonen erosi terveyssyistä jo saman sesongin aikana ja Hlinka sai puolestaan potkut kesken seuraavan kauden.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tavoittelee tällä hetkellä avoimesti pestiä NHL-seurojen valmennustiimeistä. Jalosen kevääseen 2022 voimassa olevassa sopimuksessa on Pohjois-Amerikkaan siirtymisen mahdollistava pykälä.