NHL on kevään ja kesän aikana julkaissut asiantuntijaraatinsa tekemiä uusintalistauksia takavuosien NHL-varaustilauuksista laittaen pelaajia järjestykseen näiden lopulta toteutuneiden taalaliigaurien perusteella.

Tällä kertaa käsittelyssä oli kesän 1984 NHL-draft.

Kyseisen vuoden ykkösvaraus pysyy muuttumattomana. Tilaisuuden ensimmäisenä napattiin tuolloin Mario Lemieux ja vaikka Pittsburgh Penguins-legenda menetti loukkaantumisten vuoksi vinon pinon pelejä ja tehopisteitä, ei valintaa tarvitse kiekkofaneille perustella. Kanadalainen on kiistatta yksi kaikkien aikojen parhaista kiekkoilijoista, joidenkin papereissa jopa paras.

Seuraavilla sijoilla tapahtuu sen sijaan muutoksia.

Uusintadraftin kakkoseksi nousee maalivahtilegenda Patrick Roy. Montreal Canadiens nappasi tulevan kolminkertaisen Vezina Trophy-voittajan ja nelinkertaisen Stanley Cup-mestarin aikanaan vasta tapahtuman kolmannella kierroksella numerolla 51.

Kolmanneksi uusinnassa nousee puolestaan NHL:n kaikkien aikojen neljänneksi kovin maalipyssy Brett Hull. Urallaan peräti 741 kaappia latonut yhdysvaltalainen kelpasi aikoinaan vasta Calgary Flamesille tilaisuuden kuudennella kierroksella numerolla 117.

Myös seuraaville sijoille nousevat olivat aikanaan heidät varanneille todellisia helmiä.

Uusinnassa neljänneksi noussut Luc Robitaille kelpasi vasta tilaisuuden yhdeksännellä kierroksella numerolla 171, kun Los Angeles Kings ”uskaltautui” riskeeraamaan. Robitaille takoi komealla urallaan 1431 ottelussa peräti 1394 (668+726) tehopistettä.

Viidenneksi nykyvalossa nostettu Gary Suter meni puolestaan vieläkin myöhemmin, kun Calgary Flames käytti puolustajaan yhdeksännen kierroksen vuoronsa järjestysnumeron ollessa tilaisuudessa 180. Suter kuuluu NHL:n kaikkien aikojen tehokkaimpiin puolustajiin nakuteltuaan 1145 ottelussa 844 (203+641) tehopistettä.

Listaus löytyy kokonaisuudessaan NHL:n viralliselta nettisivulta täältä.