Yllätysuutinen: Aleksander Barkov osti merkittävän siivun Tapparasta!

© Kuva: Getty Images

Suomalainen NHL-tähti Aleksander Barkov on tehnyt merkittävän pääomasijoituksen Liiga-seura Tapparaan, seura tiedottaa.

Barkov omistaa jatkossa kymmenen prosenttia Tamhockeyn osakkeista. Florida Panthersin kapteenista tulee sijoituksensa myötä Tapparan kolmanneksi suurin osakas.

– Minulla on ikuisesti kirveenmuotoinen sydän. Myös isäni uran huippuhetket olivat Tapparassa ja lapsena unelmoin saavuttavani joskus samanlaista menestystä kuin hän, Barkov kertoi Tapparan tiedotteessa.

Tapparan tiedote:

Aleksander (Sasha) Barkov, Florida Panthersin kapteeni ja yksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista, on tehnyt Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n kautta merkittävän pääomasijoituksen seuraan. Sijoituksen seurauksena Barkovista tulee Tapparan kolmanneksi suurin osakas.

Aleksander Barkov aloitti jääkiekkoilun Tapparassa neljävuotiaana käyden läpi Tapparan junioripolun toisen polven jääkiekkoilijana. Hän teki ammattilaisdebyyttinsä Tapparan paidassa 1.10.2011.

– Olen kiitollinen, että Tamhockeyn hallitus halusi minut osaksi Tapparan tulevaisuutta. Minulla on ikuisesti kirveenmuotoinen sydän. Myös isäni uran huippuhetket olivat Tapparassa ja lapsena unelmoin saavuttavani joskus samanlaista menestystä kuin hän. Tapparan valmentajat, lääkintä- ja huoltojoukot, johto ja muu henkilökunta ovat mahdollistaneet tähänastisen urani. Haluan tästä eteenpäin jakaa kokemuksiani ammattilaisjääkiekosta seuralle, joka on niin rakas meille kaikille Tapparan faneille sekä Tampereella että muualla maailmassa, Barkov toteaa.

– Aleksander Barkovilla on jo seitsemän vuoden kokemus NHL:stä, maailman suurimmasta jääkiekkoliiketoiminnasta, kertoo Tamhockeyn hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä. – Ammattiurheilua ei voi toteuttaa menestyksellisesti, ellei seuralla ole syvällistä ja korkeatasoista jääkiekko-osaamista. Barkov on lisäksi osoittanut mielenkiintoa jakaa kokemuksiaan ja verkostoaan Tapparan tulevan liiketoiminnan kehittämiseen, Penttilä jatkaa.

Toimitusjohtaja Mika Arosta on myös samanaikaisesti tullut Tamhockey Oy:n osakas. Poju Zabludowicz on myös merkinnyt uusia Tamhockey Oy:n osakkeita ja hän jatkaa yhtiön suurimpana osakkaana.