Pitkään Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta luotsannut Valeri Bragin on maan miesten maajoukkueen uusi päävalmentaja, maan kiekkoliitto tiedottaa kotisivuillaan. U20-joukkueen luotsiksi nousee arkistokuvassa oleva Igor Larionov.

Хоккей России

@russiahockey
📢 Штабы сборных команд на предстоящий сезон: fhr.ru/news/item/71916

#снамироссия

Bragin on ollut viime vuosina mukana monessa sopassa. Esimerkiksi päättyneellä kaudella hän toimi U20-päävalmentajapestin lisäksi kakkosluotsina Venäjän A-maajoukkueen harjoituspeleissä, ja samalla tittelillä hän oli SKA Pietarin leivissä.

Uusi päävalmentaja tietää, mihin hän hyppää.

– Tämä on suuri kunnia ja samalla vastuu. Kiitos luottamuksesta. Kaikkien ikäluokkien välillä yhteydet ovat tiivistä. Työjärjestelmälle tuottaa hedelmää, etenkin nuorten maajoukkueiden tulokset ovat parantuneet alati. Tousaalta meillä on samaa aikaa töitä tehtävänämme, uusi luotsi kertoo.

Bragin on voittanut valmentajaurallaan U20-nuorissa mitalisuoran siten, että kultaa on tullut kerran (2011), hopeaa peräti viidesti ja pronssiakin kahdesti.

Legendaarinen Larionov nousee Braginin tilalle U20-maajoukkueen apuluotsin paikalta. Hänen luotsiuransa ei ole niin mittava kuin Braginin, mutta pelaajana Larionov voitti kaiken mahdollisen, eli muun muassa Stanley Cupin (3), olympiakullan (2), silloisen Canada Cupin (1) ja maailmanmestaruuden (4).

– Minulle tämä nimitys on suuri kunnia. Nuorten joukkuetta vuosia johtaneen Braginin korvaaminen on erittäin vaikeaa, Larionov ynnää.