Suomalaiskonkari joutui aikoinaan tappeluihin NHL:ssä nimensä takia: ”Selässä luki Blomqvist, puolihönötkin luulivat ruotsalaiseksi!”

© Kuva: Juha Tamminen
Tampa Bay tiivistää rivinsä toiseen finaaliin! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Timo Blomqvist on siitä harvinainen suomalainen NHL-puolustaja 1980-luvulta, että hän raivasi itselleen pelaavan roolin tuon ajan NHL:stä puolustavana puolustajana. Tuohon aikaan peli oli nykytahtiin verrattuna täysin erilaista, ja kova piti pistää kovaa vasten.

– Olen aina sanonut puolivitsillä, että kun pelasin aika kovaa täällä Euroopassa ja se oli yksi syy, että pääsin sinne. Oman pään pelaaminen oli kovaa, koska maalin edessä sai lyödä kuin vierasta sikaa. Hyökkääjät löivät ja puolustajat löivät, kulmissa vedettiin. Siihen aikaan yritettiin vahingoittaakin, jos vastassa oli kova maalintekijä. Nykyiseen verrattuna se kovaa ja joskus sikamaistakin hommaa. Ei se ollut aina lasten katsottavaa, Blomqvist kertoo Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

Blomqvist sanoo joutuneensa kahnauksiin väärinkäsitystenkin vuoksi.

– Minulla oli paljon tappeluita. Olen joskus huumorimielellä sanonut, että epäonneni oli, että selässä luki Blomqvist. Kaikki pohjoisamerikkalaiset puolihönötkin luulivat, että olin ruotsalainen, ja ruotsalaiset eivät koskaan lyö takaisin. Ajateltiin, että olin helppo pala. Sellaisetkin kaverit, jotka eivät koskaan tapelleet, olivat minun kanssani valmiita, koska selässä luki Blomqvist. Selvisin tappeluistakin kuivin jaloin. Olen ylpeä, että sain monta kovaa jätkää niistettyä, eikä itselle tullut kauheasti turpaan. Se oli minun rooliani, hän sanoo.

NHL:n klassikko-otteluita voi seurata NHL-tauon ajan Viaplaysta.

Blomqvistin uraan pääsee tutustumaan Suplassa.

Tampa Bay tiivistää rivinsä toiseen finaaliin! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!