Sinetti olympiahaaveille? Kova paljastus NHL:n kulisseista – näin IIHF-pomo kommentoi

© Kuva: Getty Images

NHL-sisäpiiritoimittaja Bob McKenzie paljasti maanantaina Twitter-tilillään, ettei NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n välisissä neuvotteluissa uudesta työehtosopimuksesta enää keskustella taalaliigakiekkoilijoiden mahdollisesta osallistumisesta Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin.

Lajiväelle parhaiden pelaajien puuttuminen olympiaturnauksesta olisi kova isku.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel ei kuitenkaan vielä suostu luopumaan ohuesta oljenkorresta.

– Luotamme muihin asioihin (kuin huhuihin) ja kaikki mitä mediassa tulee julki ei ole virallista. Toki mahdollisuus siihen, että NHL-pelaajat saapuvat Pekingiin 2022 on erittäin pieni, Fasel myöntää venäläiselle Sport-Expressille ja jatkaa:

– Jääkiekon ja sen fanien kannalta tämä (poissaolo) olisi huono uutinen. Edellisessä olympiaturnauksessa kuitenkin näimme, että tapahtumasta voi tulla menestyksekäs myös ilman NHL:ää.

Fasel muistuttaa ettei päätöksiä NHL-pelaajien päästämisestä kisoihin ole vielä pakko tehdä.

– Takaraja on ensi keväänä tai jopa kesällä. Mutta jos he päättävät olla tulematta, minkä me voimme sille? Toivottavasti vastaus saataisiin kuitenkin vielä tänä vuonna, Fasel toteaa.

NHL-pelaajat osallistuivat kaikkiin talviolympiasten kiekkoturnauksiin 1998-2014.