Kanadan juniorisarja OHL on aloittanut tutkinnat entisen pelaajan Eric Guestin, 20, tiistaina antamien rajujen syytösten jälkeen.

OHL-seura Kitchener Rangersia vuosina 2016-19 edustanut Guest paljasti Instagramissa, että hänet oli pakotettu käyttämään kokaiinia pelitoverin järjestämissä kotibileissä.

Tulokaskauttaan viettänyt 16-vuotias Guest oli viety vanhempien pelaajien toimesta vessaan, eikä häntä oltu päästetty pois, ennen kuin hän oli käyttänyt kokaiinia.

– Kun olet nuori pelaaja siinä sarjassa… Silloin kuuntelet mitä vanhemmat pelaajat sanovat. Heillä on valtaa, he päättävät sinun asioista. Varsinkin he, jotka ovat varattu, sillä he ovat tulevia NHL-pelaajia ja niin edelleen. Silloin teet mitä he käskevät, Guest avautui Instagramissa julkaistussa videolla.

Guest ei kuitenkaan suostunut nimeämään ketään Rangersin pelaajaa erikseen.

– En koskaan sanoisi mitään, jos pelaisin vielä. Jos sanoisin jotain, tai puhuisin näistä asioista julkisesti, niin on mahdollisuuteni pelata ammatikseen jääkiekkoa katoaisi välittömästi, kanadalaisnuorukainen kertoo.

– En yritä lytätä mitään joukkuetta tai organisaatiota. Tämä on täysin henkilökohtainen asia, jota olen käynyt läpi itseni kanssa. Ehkä jotkut saavat tästä jotain irti ja voivat samaistua, hän jatkoi.

Kitchener Rangers julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa seura kertoo tietävänsä Guestin videosta. OHL-seura aloittaa heti yhteistyön Kanadan poliisien kanssa, jotta kaikki mahdollisesti rikollisuuteen viittaavat asiat löytyvät.