NHL-toimittaja: Sami Vatasta voi odottaa outo hyllytys – ”Saattaa vaikuttaa hullulta”

Carolina Hurricanesiin siirtorajalla New Jersey Devilsistä kaupattu puolustaja Sami Vatanen ei ole kerennyt pelaamaan jalkavamman takia vielä otteluakaan uudessa joukkueessaan.

Vatasen vamman kuitenkin uskotaan olevan jo parantunut, joten suomalainen olisi pelikunnossa, jos NHL-kausi etenee mahdollisiin jatkopeleihin.

The Athletic -lehden Hurricanesin sisäpiiritoimittajan Sara Civianin mukaan Vatanen voi pelikelpoisuudestaan huolimatta joutua hyllytyksen kohteeksi.

– Vatanen voi joutua istumaan katsomoon koko pudotuspelien ajaksi, koska näin Hurricanes saa pitää (New Jersey Devilsille luvatun) ehdollisen varausvuoronsa. Tämä saattaa vaikuttaa hieman hullulta, jos puolustaja Dougie Hamilton ei olisi varmuudella sivussa pudotuspeleistä ja Brett Pesce ei olisi vain ”ehkä” pelikunnossa, Civian avasi.

Vatasen vaihtokaupan yhteydessä sovittiin ehto, jonka mukaan Hurricanesin täytyy antaa Devilsille neloskierroksen varaus, jos Vatanen pelaa viidessä tai useammassa runkosarjaottelussa.

Kyseinen neljännen kierroksen varaus muuttuu väistämättä kolmoskierroksen varaukseksi, jos Vatanen pelaa yli 12 runkosarjaottelua tai vähintään 70 prosenttia Hurricanesin pudotuspeliotteluista.