NHL-legenda löi pöytään herättäviä mielipiteitä – Toronton urheilupomot kokoontuivat tärkeään keskusteluun rasismista

© Kuva: Getty Images

Brendan Shanahan ottaa voimakkaasti kantaa rasismiin. Black Lives Matter -liike on ollut viimeiset viikot pinnalla afroamerikkalaisen George Floydin kuoleman jälkeen poliisin pidätystilanteessa.

Shanahan on kuunnellut ja oppinut maailmalla vallitsevista mielenilmauksista systemaattista rasismia ja epätasa-arvoa vastaan. Toronto Maple Leafsin puheenjohtaja esitti näkemyksiään jalkapalloseura Toronto FC:n gm:n Ali Curtisin ja Toronto Raptorsin puheenjohtajan Masai Ujirin kanssa käymässään verkkokeskustelussa.

– Kun tälläista tapahtuu olen, tunnen valkoisena häpeää, Shananan kommentoi keskustelussa.

– Minusta tämä (keskustelu) oli meille tärkeä jääkiekkoseurana. Tämä on hyvin valkoinen urheilulaji. Oli siis tärkeää saada päästää Raptorsin ja TFC:n mahtavat johtajat ottamaan komentoa.

Shanahan painottaa, että Toronton yhteisön tehtävänä on nyt valistaa itseään rasistisesta epätasa-arvosta.

– Lapseni kysyvät tapahtuuko tätä usein? Ja minä vain sanon heille, etten tiedä kuinka usein sitä tapahtuu, mutta se välittyy yhä useammin. Se me näimme tuon poliisin tekevän, oli jokaisesta sairasta. Jokainen kärsii siitä ja meillä on mahdollisuus muutokseen.

– Minä näen, että voin valkoisena johtajana valkoisessa urheilulajissa tunnistaa, mitä voisimme tehdä paremmin ja mitä voisimme enemmän. Me tulemme tekemään enemmän.

– Tarvitsemme joitakin tuloksia välittömästi. Tämä on jotakin, joka on kehittynyt jo 400 vuotta. Emme korjaa tätä viikossa. Emme korjaa tätä myöskään vuodessa, mutta haluamme olla osana ratkaisua.

– Jos he haluavat meidän johtavan, me johdamme. Jos he haluavat johtaa meitä, me seuraamme perässä. Olemme kuitenkin Black Lives Matter -liikkeessä oikeassa.

Lähde: Sportsnet