Yksi 2000-luvun suurimmista Leijonien arvokisavalintoihin liittyvistä kohuista oli Jussi Jokisen ulosjääminen vuoden 2010 Vancouverin olympiakisoista. Jokinen teki kaudella 2009-10 runkosarjassa 30 maalia, ja erityisesti olympiavalintojen jälkeen Jokinen iski maaleja kovalla tahdilla.

Jokinen kertoo urastaan ja tuosta kaudesta Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

– Pelasin samaa tahtia kuin olin pelannut aiemmin 50 pisteen kausillani. Jouluun asti oli aika se tahti. En päässyt Vancouverin olympiajoukkueeseen ja se, että jätettiin rannalle, oli kova paikka itselle ja se sisuunnutti. Halusin näyttää, että kuulun joukkueeseen. Pääsin heti valintojen jälkeen pelaamaan Ray Whitneyn ja Eric Staalin kanssa. Kaikki natsasi ja pelasin loppukauden heidän kanssaan. Tuli vastuuta ja sain pelata pidemmän pätkän ykköskentässä. Homma lähti toimimaan, ja moni asia loksahti kohdalleen, hän kertoo.

Jokisen 30 maalia on yksi suomalaisen NHL-historian virstanpylväistä.

– Aikakausi 2008-15 oli sitä, että NHL:n maalimäärät olivat laskussa. Työsulun jälkeen tuli paljon maaleja, kun oli ylivoimia ja ehkä vielä seuraavanakin vuonna, mutta sitten seitsemänä seuraavana ei tullut paljoa, ennen kuin parin viime vuoden aikana maalimäärät ovat taas nousseet. Totta kai sitä arvostaa. Se on kova rajapyykki. Arvostan, että olen pystynyt 30 maalia tekemään yhden kauden aikana, se on selvää, Jokinen kertoo.

Jussi Jokinen kertoo NHL-urastaan Suplassa.