Mikko Lehtosen NHL-siirron taustalta kova paljastus: ”Se ei maksa heille yhtään mitään”

© Kuva: Leijonat.fi

Moni yllättyi, kun Toronto Maple Leafs onnistui kesän alussa naaraamaan riveihinsä kaksi todella himoittua tähtipelaajaa Euroopasta.

Joukkueen haaviin tarttui KHL-supertähdet Mikko Lehtonen ja Aleksandr Barabanov yksivuotisilla sopimuksilla.

Miten Maple Leafs oikein onnistui hankkimaan kaksi Euroopan halutuinta vapaata agenttia?

The Hockey Writers -sivusto paljastaa, että siirtojen taustalla on todennäköisesti pelaaja-agentti Dan Milstein, joka on vaikuttanut positiivisesti Maple Leafsiin imagoon vapaiden pelaajien silmissä.

Barabanovia edustava Milstein on puhunut julkisesti siitä, miten hyvin Maple Leafs kohteli viime syksyllä KHL:stä hankittua Ilja Mikhejeviä, kun venäläinen joutui kauden päättäneen vamman takia leikkaukseen.

Yhtenä kiekkomaailman vaikutusvaltaisimpana pelaaja-agenttina pidetty Milstein avasi tuntemuksiaan jopa Forbes-lehdelle.

– Olen puhunut tästä jo pitkään: Maple Leafs on organisaatio, joka hoitaa pelaajien hankinnan yliopistojoukkueiden tavoin. Moni muu joukkue voisi sanoa, että: ”he voivat tehdä sen, koska heillä on niin paljon rahaa”. Pelaajasta välittäminen ei kuitenkaan maksa yhtään mitään. Tukeminen ja välittäminen on paljon enemmän, kuin pelkkä raha, Milstein kertoi.