Mestis-seura Joensuun Kiekko-Pojat tiedottaa hankkineensa riveihinsä unkarilaisveskari Attila Adorjanin tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

23-vuotias Adorjan on pelannut Unkarin maajoukkueessa suomalaisvalmentaja Jarmo Tolvasen alaisuudessa. Viime kaudet hän on torjunut kotimaansa DVTK Jegesmedvékin riveissä. Kaksi edelliskautta joukkue on pelannut Slovakian pääsarjassa ja Adorjan torjui päättyneellä kaudella 21 ottelua torjuntaprosentilla 91,4.

– Attilan agentti otti meihin yhteyttä ja kyllähän tämä sytytti saman tien. Sitten alettiin ottamaan selvää pelaajasta ja hänen taustoistaan. Ja totta kai hintakin oli kriittisen tärkeä, sillä heikommalla cv:llä oleva maalivahti samasta sarjasta halusi yli kolminkertaisen hinnan edellisellä viikolla, Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell toteaa tiedotteessa.

Petrellin mukaan Adorjanilla on kova palo kehittyä ja tehdä töitä.

– Hän haluaa olla Mestiksen kärkiveskareita ensi kaudella ja päästä tätä kautta tulevaisuudessa isompiin sarjoihin, kuten Liigaan, Petrell painottaa.