Mestis muuttaa radikaalisti sarjajärjestelmäänsä – ”Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin”

© Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Mestis on julkaissut uuden sarjajärjestelmänsä kaudelle 2020-21.

Sesongin on tarkoitus alkaa 24.syyskuuta ja 14 mukana olevaa joukkuetta on jaettu 50 ottelun runkosarjassa kolmeen välisarjalohkoon.

Järjestelmä on sarjan nettisivuilla julkaistun tiedotteen mukaan suunniteltu muun muassa matkakulujen minimoimiseksi ja mahdollistamaan tarvittaessa nopeakin reagointikyky koronaviruksen aiheuttamaan epävarmaan ja mahdollisesti muuttuvaan tilanteeseen.

Mikäli koronaviruksen vuoksi sarjan alkua jouduttaisiin siirtämään, mahdollistaa uusi järjestelmä sen ilman otteluohjelman uudelleen suunnittelemista.

– Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma, mutta meille on tärkeintä varmistaa, että kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina. Otteluohjelma mahdollistaa budjetoitua suuremmat säästötoimenpiteet ja merkittävät säästöt esimerkiksi matkakuluissa, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila toteaa ja jatkaa:

– Saamme sen avulla myös lisättyä seurojen haluamia viikonloppujen ja lähialueiden pelejä viime kauteen verrattuna. Loppuviikkoon painottuva otteluohjelma mahdollistaa pelaajille myös paremmat harjoitteluolosuhteet lisääntyneiden kehittävien harjoittelupäivien myötä. Olemme saaneet paljon toiveita sarjajärjestelmän muutoksista seuroilta itseltään.

Mestiksen runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, 26 ottelua. Lisäksi pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa kuusinkertainen välisarja ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen välisarja. Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.

Sarjan pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta. Runkosarjan kuusi parasta etenee suoraan puolivälieriin ja sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat Liigastakin tutun villi kortti-kierroksen paras kolmesta – järjestelmällä. Puolivälieristä eteenpäin jatkoonpääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä).

Mestiksen välisarjalohkot:

A: Koovee, K-Vantaa, K-Espoo, FPS, TUTO Hockey
B: Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo, KeuPa HT
C: Hermes, IPK, Hokki, RoKi


PELAA ENGLANNIN KOTIVOITTOA SKOTLANNISTA KERTOIMELLA 30.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Englannin voitolle Skotlannista korotetulla kertoimella 30.00
3. Jos Englanti voittaa saat 30€ (+ensitalletuksesi tuplataan)