Kärppien ja Leijonien luotsilta huimaa puhetta Lasse Kukkosesta – etenkin nämä ihmeelliset piirteet ansaitsevat ylistystä: ”Jotain poikkeuksellista huippu-urheilussa”

© Kuva: Getty Images

Liigajoukkue Kärpissä ja maajoukkueessa pitkään Lasse Kukkosen kanssa vaikuttanut valmentaja Mikko Manner puhui uransa päättäneestä pakista Kärppien tiedotustilaisuudessa maanantaina upeaan sävyyn.

Liigajoukkueen vastuuvalmentaja kiitti jo kaudella 2000-01 pääsarjassa debytoinutta 38-vuotiasta ylväin sanoin.

– Koko meidän valmennuspuolelta isoin kiitos Lasselle menee huikeista pelitaidoista, niistä, mitä kentällä näytit. Pelikäsitys on maailmanluokkaa, Manner ylisti kehuen nelinkertaisen Suomen mestarin erikoistilannepelaamistaitojakin.

Pelaaja oli urallaan sellainen persoona, joka osasi toimia oikein niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Kukkosen ei ole kuultu puhuvan pahaa esimerkiksi medialle tai tuomareille eikä hänen tyyliin kuulunut sättiä vastustajia.

– Lasse ei ole sortunut katkeruuteen. Meidän on syytä oppia siitä.

Kukkonen pelasi Liigassa 651 runkosarjan ottelua pistein 72+134=206 (+175). Uran 130 pudotuspelimittelöä toivat tehot 17+37=54 (+20).

– Kyky valmistautua otteluihin oli sellainen, että en ainakaan itse – eikä varmaan kukaan muukaan – muista Lasselta tulleen välipeliä. Se kyky, jolla hän oppi tuntemaan itsensä ja repi sitä kautta itsestään parasta, oli jotain poikkeuksellista huippu-urheilussa.

– Niiden lisäksi kyky esimerkiksi seuraavana päivänä jättää voitto tai tappio taakse, oli jotain poikkeuksellista henkistä vahvuutta. Dramaattisen tappion jälkeen niin sanottu normaali ihminen saattaa jäädä kiinni siihen, tai voiton jälkeen voi olla euforinen tunne seuraavat päivät. Lasse sen sijaan nukkui yön, tuli hallille ja oli aina hymy huulilla. Hän tuli kertomaan meille oikeita vastauksia, Manner veisteli.

Oululaisnutussa Kukkonen luuti pääsarjassa kaudet 2000-03, 2004-06 ja 2013-20. Viimeisinä kausina hän toimi pääasiassa kipparin, mutta myös apukapteenin virassa.

– Omasta puolestani voin sanoa, että Lasse on mullistanut aika monen elämää viime vuosien aikana. Kun näiden kaikkien huomioiden päälle otetaan seikka, että kyseessä on ihminen, joka ottaa ensiksi huomioon muut, niin voidaan puhua aika hienosti kasvatetusta miehestä.

LUE MYÖS: Kärpät tiedotti: Lasse Kukkosen ura päättyy – ”Tarkoitus oli päättää matka vähän erilaisissa tunnelmissa”