Yhdeksi NHL-kauden isäntäkaupungeista ehdotetun Albertan osavaltion pääministeri Jason Kenney pyrki houkuttelemaan taalaliigaa Edmontoniin näyttävällä maisemavideolla, josta löydettiin nopeasti noloja virheitä sosiaalisessa mediassa.

NHL:n on määrä palata jo kuukausien mittaisiksi venähtäneeltä koronatauoltaan syksyllä.

Liigan suunnitelmissa on pelata loput kesken jääneestä kaudesta vain kahdessa kaupungissa ylimääräisten matkustamisen välttämiseksi ympäri Yhdysvaltoja ja Kanadaa.

Isäntäkaupunkiehdokkaiden joukossa ovat kansainvälisen median mukaan muun muassa Las Vegas ja Edmonton. Näistä jälkimmäisen kärkipoliitikon Kenneyn tekisi mitä ilmeisimmin kovasti mieli saada jääkiekon kärkisarja kotikonnuilleen.

Kenney julkaisi viikonvaihteessa Twitterissä videon, jolla houkutellaan NHL-pelaajia ja heidän perheitään saapumaan Edmontoniin. Videolla esitellään kanadalaisprovinssin jylhiä maisemia eeppisistä kuvakulmista käsin.

Pian paikallinen somekansa havaitsi kuitenkin videosta erään varsin räikeän epäkohdan – yksikään komeista maisemakuvista ei ollut kuvattu Edmontonista vaan jostain aivan muualta osavaltion alueelta.

Kiekkoväki alkoi ilkkua välittömästi pääministerille jakaen sarkastisia päivityksiä, joissa oli kuvia kuuluisista nähtävyyksistä maailmalta ja tervetulotoivotuksia Edmontoniin.