KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoi kuopiolaisseuran verkkosivuilla koronaviruksen vaikutuksista organisaatioon.

KalPa teki päättyneellä kaudella tappiota 253 414 euroa. Liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella 6,7 miljoonaa euroa ja yhtiön omavaraisuusaste laski 67 prosentista 62,3 prosenttiin.

− Päättynyt kausi oli KalPan 90-vuotisjuhlakausi, jonka vuoksi panostimme pelaajistoon aiempia kausia enemmän. Pudotuspelipaikka oli jo varmistettu, kun yllättäen maaliskuussa kausi jouduttiin keskeyttämään, Saksman sanoi.

Liigan kausi jouduttiin päättämään kierros ennen runkosarjan loppua. KalPa oli matkalla pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Koronaviruksen takia kesken jääneen kauden sijoitukset määriteltiin lopulta pistekeskiarvon mukaan. KalPa oli kymmenes.

− Kauden keskeyttäminen peruutti luonnollisesti kaikki tulevat ottelutapahtumat ja lisäksi hallista peruuntui keväälle suunniteltu konsertti ja maaottelu. Hieman myöhemmin myös ravintola Pelimies jouduttiin sulkemaan tilapäisesti, Saksman kertoi ja jatkoi.

− Tämä toimintaympäristön äkillinen muutos käänsi tilikauden tuloksen tappiolle, kun talouden sopeutustoimien vaikutukset konkretisoituvat lähes täysin vasta kaudelle 2020-2021.

Kuopiolaisseuralla on tällä hetkellä tulevalle kaudelle 26 pelaajasopimusta miesten edustusjoukkueessa.

Budjetoitu liikevaihto seuraavalle kaudelle on 6,4 miljoonaa euroa, tavoiteltu yleisökeskiarvo on 3 100 katsojaa ja pelaajabudjetti 1,7 miljoonaa euroa. Tilikaudesta tavoitellaan nollatulosta.

− Tulevaan kauteen lähdemme poikkeuksellisen epävarmassa tilanteessa. Olemme sopeuttaneet toimintaa kevään aikana reippaasti ja pystymme nyt paremmin kestämään mahdollisen tilanteen pitkittymisen, toimitusjohtaja sanoi.

Optimismia on kuitenkin ilmassa vaikeasta tilanteesta huolimatta.

− Tällä hetkellä tilanne Suomessa on menossa hyvään suuntaan ja se antaa meille uskoa siihen, että saamme kauden käyntiin syksyllä, Saksman päätti.