Jokerien omistaja ja puheenjohtaja Jari Kurri vieraili Juha Valvion Koppipuheet-ohjelmassa Yle Puheella.

Helsinkiläisseuran kausi jäi kesken KHL:ssä koronaviruksen takia. Kurrilta tiedusteltiin kantaa Suomessa käytyihin keskusteluihin siitä, voisiko Jokerit palata Liigaan.

Kurri tyrmäsi ajatuksen.

− ”Jokerit Liigaan” -keskustelu tuntuu käyvän kiivaana joka keväänä, mutta kyllä me nyt vain KHL:ssä olemme. Liigaan palaaminen ei ole asialistalla missään nimessä, Kurri sanoi suoraan.

Jokerit sopi vuonna 2017 jatkavansa idän ruplaliigassa ainakin viisi kautta.

− KHL näyttää juuri nyt tosi hyvältä, asioita tehdään koko ajan järkevämmin ja uusi palkkakatto tulee hyvään paikkaan, Kurri perusteli.

Kesken jääneellä kaudella narripaidat pudottivat Lokomotiv Jaroslavlin pudotuspelien avauskierroksella.

Koronavirus sotki lopulta suunnitelmat, eikä tarinalle saatu loppuratkaisua.

− Oli harmittava kauden päätös. Mutta kyllä tilanteen ymmärtää, kun asian kanssa on elänyt. Harmittaa, sillä meillä oli hyvä meininki päällä, olimme menossa toiselle kierrokselle ja SKA olisi ollut vastassa, Kurri kertasi.

Ex-huippupelaaja uskoi Jokerien mahdollisuuksiin.

− SKA:ta vastaan olisi voinut käydä ihan mitä vain. Uskon, että meillä olisi ollut hyvä iskun paikka.

Seuraavan kauden osalta tilanne on auki. Koronaviruspandemian takia kaikilla on epävarmuus jatkon suhteen.

Venäjällä koronavirustilanne on ollut todella paha. KHL yritti viimeiseen saakka saada pudotuspelit maaliin, mutta sarja joutui pakon edessä taipumaan.

Jokerit ehti ilmoittaa vetäytyvänsä pudotuspeleistä jo ennen KHL:n tekemää päätöstä. Katseet onkin suunnattu jo seuraavaan kauteen. Kurrin mukaan joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla.

− Tässä nyt jännitetään sitä, miten uusi kausi pääsee alkamaan ja koska. Venäjällä tultiin perässä koronatilanteen kanssa, mutta kun me omassa organisaatiossamme istuimme alas lääkärien ja pelaajien kanssa, tulimme nopeasti siihen tulokseen, ettemme voi ottaa sellaista riskiä, Kurri totesi ja jatkoi.

− Emme voineet altistaa pelaajiamme. Totta kai meidän piti perustella päätös, mutta KHL:n piti ostaa itselleen aikaa, ja aika tuli vastaan sielläkin.

Koronavirus on hieman hellittänyt otettaan Suomessa, mutta koska asia on uusi, pelko esimerkiksi viruksen aiheuttamasta toisesta tartunta-aallosta on aiheellinen.

− Tänä päivänä jokainen tietää, että päätöksemme oli oikea, Kurri sanoi.

Voit kuunnella Kurrin koko haastattelun TÄSTÄ.