Expressen: Ville Nieminen ehdolla suuria tähtiä kasvattaneen ruotsalaisseuran päävalmentajaksi

© Kuva: Juha Tamminen

Ville Nieminen on noussut pääehdokkaaksi Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelaavan MODO:n uudeksi päävalmentajaksi. Expressen uutisoi örnsköldsvikiläisseuran asettaneen suomalaisluotsille valmiin sopimustarjouksen pöydälle.

Seuralegenda Peter Forsberg on antanut kehuja Niemisestä MODO:n seurajohdolle. Kaksikko voitti keväällä 2001 yhdessä Stanley Cupin Colorado Avalanchen riveissä.

43-vuotias Nieminen pelasi NHL:ssä pelaajaurallaan Coloradon lisäksi Pittsburgh Penguinsissa, Calgary Flamesissa, San Jose Sharksissa, Chicago Blackhawksissa, New York Rangersissa ja St Louis Bluesissa. Tapparan kasvattama hyökkääjä tuntee myös Allsvenskanin pelivuosiltaan Malmö Redhawksin ja Örebron väreissä.

Nieminen valmensi viimeiset kaksi kautta Liigassa Lahden Pelicansia. Tamperelainen sai potkut marraskuussa.

MODO:sta on noussut huipulle lukuisia ruotsalaislegendoja. Forsbergin lisäksi seurasta kiekko-oppinsa saivat Markus Näslund sekä Daniel ja Henrik Sedin.