Anteeksi mitä? NHL-toimittajat pistivät vuoden 1983 NHL Draftin uusiksi – Dominik Hasek vasta kolmosena

© Kuva: Getty Images

Kiekkokauden ollessa tauolla NHL.comin toimittajat ovat uusineet takavuosien varaustilaisuuksista nykytiedon perusteella. Tällä kertaa tarkastelun alla oli vuoden 1983 varaustilaisuus.

Ykkösvaraukseksi toimittajat valitsivat Steve Yzermanin. Detroit Red Wings -legenda oli yksi aikakautensa parhaista pelaajista. Hän tykitti 1514 ottelussa uskomattoman tehot 692+1063=1755. Hänet varattiin todellisuudessa tilaisuuden neljäntenä.

Kakkosena toimittajien kaavailuissa varattaisiin Pat LaFontaine. Yksi kaikkien aikojen yhdysvaltalaisista kiekkoilijoista pelasi niin ikään upean uran. 865 NHL-ottelussa hän keräsi tililleen tehot 468+545=1013. LaFontaine varattiin vuonna 1983 kolmantena.

Kolmosvaraus on sen sijaan valtava yllätys: Dominik Hasek. Tshekkilegendaa pidetään kaikkien aikojen parhaana maalivahtina, joten Yzermanin ja LaFontainen taakse jääminen on mielenkiintoinen valinta. Hasek varattiin oikeasti vasta 10. kierroksella numerolla 199.

Voit katsoa kymmenen ensimmäistä varausta alta.