Alla superkausi: Liigastakin tuttu maajoukkuetykki siirtymässä Ruotsiin!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigastakin tuttu hyökkääjä Borna Rendulic on siirtymässä Ruotsin pääsarja SHL:n Örebro HK:hon. Asiasta kertoo örebrolainen paikallislehti Nerikes Allehanda.

28-vuotiaalla kroatialaislaiturilla on allaan mainio kausi Saksan DEL-liigan Adler Mannheimissa: 50 ottelussa syntyi upeat 49 (27+22) tehopistettä ja saldo riitti sarjan pistepörssin kolmostilaan.

Rendulic saapui aikanaan Suomeen jo 15-vuotiaana ja pelasi aluksi Seinäjoen S-Kiekon junioreissa ennen siirtymistään Ässiin.

Kotimaansa maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva hyökkääjä on pelannut Liigassa Ässien lisäksi HPK:ssa ja Pelicansisssa. Parhaat pisteet syntyivät kaudella 2013-14, kun 57 ottelun saldo oli 11+21=32.

Edellisen kerran Rendulic on nähty Liiga-kaukaloissa lyhyesti kaudella 2017-18, jonka jälkeen ura jatkui ennen huippukautta Saksassa KHL:n Vitjaz Podolskissa.

Rendulicilla on kokemusta myös NHL:stä: Kolmen kauden aikana 2014-17 vyölle kertyi 15 taalaliigan ottelua Colorado Avalanchessa, sekä Vancouver Canuckissa.

Ruotsin pääsarja olisi Rendulicille uusi tuttavuus, mutta turvallisuuden tunnetta lisännee ainakin Örebron vahva suomalaisedustus: joukkueessa pelaa tulevalla sesongilla peräti viisi suomalaista: Rasmus Rissanen, Robin Salo, Sakari Salminen, Joonas Rask ja Robert Leino.