HIFK:n fysiikkavalmentajana maaliskuun lopussa aloittanut Jussi-Pekka Kurtti sai koronaviruspandemian vuoksi pestilleen astetta erikoisemman startin.

Kurtti näkee tilanteessa kuitenkin työnsä kannalta erään merkittävän edun ”normaalitilanteeseen” verrattuna.

– Alkuun tuntui erikoiselta, kun en päässyt tapaamaan koko porukkaa kerralla. Toisaalta nyt on ollut paljon kahdenkeskistä aikaa pelaajien kanssa, mikä on ollut todella hyvä. Se on harvinaista luksusta joukkueurheilussa. Normaalisti saattaa mennä syksyyn ennen kuin pääsee tutustumaan urheilijaan, Kurtti kertoo HIFK:n nettisivulla.

Valmentaja on päässyt testaamaan pelaajia henkilökohtaisesti ja näkemään mistä kukin syttyy harjoittelussaan.

Kurtin mukaan HIFK:n pelaajat ovat suhtautuneet kevään itsenäiseen harjoitteluun positiivisesti.

– Porukka on yleisesti tykännyt siitä, että treenit on saanut rytmittää oman arjen aikataulun mukaan. Etenkin perheellisillä pelaajilla se on helpottanut huomattavasti, kun on voinut treenata silloin, kun itse on vireimmillään ja samalla muiden perheenjäsenten tarpeet huomioiden, Kurtti kertoo.

Helsinkiläisryhmässä on nyt otettu käyttöön yksilöharjoittelun lisäksi myös pariharjoitukset, josta on selkeästi apua varsinkin joukkueen kokemattomammalle kaartille.

– Nyt käynnistyneissä paritreeneissä kokeneemmat pelaajat ovat tarpeen tullen muistuttaneet nuoremmilleen, että jokainen tekee tätä itselleen eikä kenellekään muulle. Jokaisen täytyy osata myös itse vaatia itseltään, Kurtti korostaa.

Tulevan kauden alkamisajankohta on toistaiseksi kaikille hämärän peitossa, mutta Kurtti on suunnitellut tarkat askelmerkit tulevaan.

– Tämä on ensimmäinen kolmen viikon sykli 12 viikon kokonaisuudesta. Elokuun puolella testituloksien täytyy näyttää siltä, että pelaajat alkavat olemaan “tikissä”. Ohjelma on suunniteltu sillä ajatuksella, että kausi alkaisi ajallaan. Kauden alun myöhästyminen kolmella tai neljällä viikolla ei ole ongelma pelaajan kunnon puolesta. Sitä jo saavutettua kuntotasoa pystytään kyllä ylläpitämään ja jos näyttää siltä, että kauden alku tulee venymään niin ohjelmaa pystytään säätämään sen mukaan.