Totaalista sukellusta kääntämään? Maajoukkuemies on liigakauden yksi kovimmista hankinnoista – “Odotukset ovat tietysti suuret ja samoin haasteet”

© Kuva: Getty Images
SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Pelicansin maalivahti Patrik Bartosak on yksi Liigan ensi kauden kovimmista hankinnoista – sen voi sanoa jo tässä vaiheessa.

Tsekin maajoukkueveskari saapuu Lahteen Ruotsin Allsvenskanista. Vahti edusti viime kaudella kotimaansa pääsarjan Ocelari Trineciä ja ruotsalaista MODO:a.

Manchester Monarchin kesän 2015 AHL-mestari tietää Liigan kovatasoiseksi ja tekniseksi sarjaksi. Pelaaja kertoi mietteitään lahtelaisseuran kotisivuilla. Eurooppalaissarjat ovat tuttuja.

– Sain MODO:ssa pari kuukautta tuntumaa Ruotsista ja pelasimme CHL:ssä Trinecin kanssa syksyllä samassa lohkossa Pelicansin kanssa. Aiemmin Vitkovicen kanssa pelasimme Kärppiä vastaan, Bartosak muisteli.

– Odotukset ovat tietysti suuret ja samoin haasteet. Toivon pystyväni antamaan oman panokseni joukkueelle sen eteen, että voitamme pelejä ja pärjäämme sarjassa. Kun saamme joukkueen toimimaan niin kuin pitää, niin varmasti saamme faneille aihetta iloon.

Lahti on Suomessa muutaman kerran käyneen Bartosakin mielestä kaunis ja hänelle juuri sopivan kokoinen.

– Pelicans on perinteinen seura ja olen erittäin tyytyväinen päästessäni pelaamaan Lahteen. Olemme keskustelleet valmentajan kanssa ja kaikki vaikuttaa hyvältä kauden alkua ajatellen.

27-vuotiaan Los Angeles Kings -varauksen poika ja tyttöystävä muuttavat Lahteen syksyllä. Ennen tuota pelaaja tietää, mitä hän tekee.

– Kesäharjoitteluni on aika pitkälti fysiikan parantamista. Pyöräilyä tulee tehtyä todella paljon ja kilometrejä kertyy.

Vahti on edustanut Tsekkiä muun muassa olympialaisissa ja miesten MM-kisoissa sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Bartosakilla riittää puuhaa, sillä Pelicansin pitäisi pystyä kääntämään viime kauden totaalinen sukellus. Vuoden takainen runkosarjan kolmossija vaihtui Liigan kellarikerrokseen.

SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!