Tiesitkö tätä? Sami Vatanen voi tehdä ennennäkemätöntä NHL-historiaa!

© Kuva: Getty Images

NHL:n poikkeukselliset jatkosuunnitelmat ovat aiheuttaneet runsaasti keskustelua ja hämminkiä kiekkopiireissä.

NHL suunnittelee etenevänsä suoraan jatkopeleihin 24 joukkueen voimin. Kummankin konferenssien neljä parasta joukkuetta etenevät suoraan 16 parhaan joukkoon, kun taas sijoilla 5-12 olevat joukkueet pelaavat vastakkain paikasta varsinaisiin pudotuspeleihin.

Jatkopeleissä kerrotaan olevan mielenkiintoinen sääntö, että niiden tilastot eivät jää ollenkaan NHL:n historiankirjoihin.

NHL-toimittaja Dimitri Filipovic noteerasi, että Carolina Hurricanesiin siirtorajalla kaupattu puolustaja Sami Vatanen voi joutua hyvinkin ennennäkemättömään tilanteeseen sarjaan kaavailtujen muutosten takia.

– Olen aina mukana, kun puhutaan oudoimmista skenaariosta jääkiekossa. Jos Sami Vatanen tekee debyyttinsä Hurricanesissa, ja seura häviää jatkopelien ensimmäisellä kierroksella New York Rangersille, niin NHL:ään ei jää mitään virallisia merkkejä siitä, että Vatanen olisi koskaan pelannut Hurricanesin riveissä, Filipovic taustoitti.

Vatanen pelasi tällä kaudella New Jersey Devilsin riveissä 47 ottelua pistein 5+18=23. 28-vuotias jyväskyläläinen loukkaantui vaihtokaupan aikaan, joten hän ei tämän takia koskaan debytoinut Hurricanesin riveissä.