Tiesitkö? Tätä kiekkolegendaa NHL-megatähti Leon Draisaitl arvostaa eniten: ”Olen katsonut jokaisen videon hänestä Youtubessa”

© Kuva: Getty Images

NHL:n tämän hetken ykköstykkeihin kuuluva Edmonton Oilers-hyökkääjä Leon Draisaitl vieraili Sportsnet 590-radioaseman Tim and Sid -podcastissa.

Monien nykyisten kiekkojuniorien esikuva Draisaitl paljasti lähetyksessä myös oman idolinsa.

Maaliskuussa kesken jääneellä NHL-kaudella 71 otteluun mahtitehot 43+67=110 tehtaillut saksalaissentteri kertoo ihailleensa jo hyvin nuorena venäläistaituri Pavel Datsjukia.

– Ei epäilystäkään, etteikö hän olisi suuri esikuvani. Luulen, että olen katsonut jokaisen videon hänestä Youtubessa. Vaikutti aivan kuin hän olisi jokaisessa pelissä tehnyt jotakin, mihin kukaan muu ei pystynyt, Draisaitl hehkuttaa.

Ennen NHL-uraansa Kanadan juniorisarja WHL:ssä kiekkoillut Draisaitl sai aikoinaan 17-vuotiaana valmentajaltaan Datsjukin puhelinnumeron ja päätti ottaa tähän yhteyttä. Ensikontakti oli miellyttävä.

– Olin niin hermostunut, enkä tiennyt mitä sanoa. Sitten kirjoitin hänelle ja parin minuutin päästä hän vastasi minulle ja antoi hiukan ohjeita. Se oli uskomatonta. Hän on hieno mies, Draisaitl kehuu.

41-vuotiaan Datsjukin ansioluettelo on komea. Konkari on voittanut olympiakullan, maailmanmestaruuden, Gagarin Cupin, sekä kaksi Stanley Cupia, eikä ura ole tuoreimpien mediatietojen mukaan suinkaan vielä ohi.

Sentterin ura on jatkumassa Avtomobilist Jekaterinburgin riveissä. Rahan takia legenda ei enää pelaa, sillä Datsjukin palkka on tulevalla kaudella ”vain” 15 miljoonaa ruplaa (vajaat 190 000 euroa). Pudotusta esimerkiksi viime kauteen on yli miljoona euroa. (Lue uutinen täältä)