Suomalaisella NHL-veteraanilla hyvät muistot Jaromir Jagrista: ”Hän vei johtajana hommaa eteenpäin”

© Kuva: Getty Images

Yli 400 runkosarjaottelua NHL:ssä pelannut Janne Laukkanen pelasi urallaan aikansa suurimpia supertähtiä vastaan, mutta myös monet huippupelaajat olivat aikanaan hänen joukkuekavereitaan. Laukkanen on vain kaksi vuotta vanhempi kuin ikinuorelta tuntuva Jaromir Jagr, joka pelaa edelleen Tshekissä.

– Kyllä sitä on hienoa katsoa! Hänelläkin terveys on ollut niin hyvällä mallilla, että hän pystyy vielä pelaamaan. Siinä näkee, kuinka iso sydän hänellä on siihen lajiin, ja varmasti kaupunkiin, koska hän omistaa seuran. Joku uutinen oli, että joku toinen seura olisi tarjonnut hänelle sopimusta, niin eiköhän hän jatka vielä pari vuotta, Laukkanen naurahtaa Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

Laukkanen pelasi Jagrin kanssa Pittsburgh Penguinsissa vuosituhannen alkupuolella.

– Se oli eurooppalaisvoittoinen joukkue. Siellä oli rennompi ote lätkään ja kaikki kulminoitui Jagriin. Hän vei johtajana hommaa eteenpäin. Siitä jäi hyvät muistot ja hyviä ystäviä niistä tshekeistä ja venäläisistä. Myös Marion paluu oli yksi kohokohta sen ajan muistoista, hän sanoo.

Jagr tiedetään yhtenä kiekkomaailman voimakkaimmista pelaajista, ja vastustajan näkökulmasta Laukkanen allekirjoittaa tämän.

– Jagrilta ei oikein saanut kiekkoa pois, kun hän laittoi ison peffansa eteen, hän sanoo.

Jaromir Jagr teki NHL-urallaan 1921 tehopistettä. Tehopisteen numero 1900 näkee Viasat Jääkiekko -kanavalla keskiviikkona.

Laukkasen NHL-uran kertaava haastattelu löytyy Suplasta.