Suomalainen NHL-legenda koki urallaan karmeita finaalitappioita, kovin tuli NHL:ssä – ”Kyllä sitä on jossiteltu”

© Kuva: Getty Images

Toni Lydmanin, Ville Niemisen ja Miikka Kiprusoffin Stanley Cup -mestaruus Calgary Flamesin paidassa oli todella lähellä kesällä 2004. Flames johti finaaleja 3-2 Tampa Bay Lightningia vastaan, ja sai päätöserässä tilanteessa 2-2 monien tv-kuvien perusteella kiekon maaliin. Tilanteesta ei vihelletty maalia, vaan peli jatkui ja lopulta päättyi Tampan jatkoerävoittoon.

Tampa voitti seitsemännen finaalin ja mestaruuden. Lydman kertoo vaiheista Suplan viimeisimmässä Stanley Cup classics -podcastissa.

– Kyllä sitä on jossiteltu, mutta siinä kohtaa keskityimme, kun hävisimme pelin jatkoajalla, seuraavaan peliin. Jälkikäteen se on käynyt mielessä. Tilanne selvisi minulle seuraavana päivänä, kun paikallisen lehden etusivulla kiekko oli ympyröity ja näytti olevan maaliviivan yli. Tilanne ei ollut selvinnyt minulle ihan kokonaisuudessaan pelin aikana. Oliko se sisällä, en minä tiedä. Jossittelut ovat kuitenkin turhia, Lydman sanoo.

Puolustaja ei sano kohun häirinneen ratkaisupeliin keskittymistä.

– En muista, että olisi. Vielä oli saumat kuitenkin, eikä mitään oltu hävitty. Jos game seven olisi ratkennut tuollaisella tavalla, se olisi vaivannut. Jos kysyt Calgaryssa, niin pari iltaa voidaan spekuloida sitä. He eivät ole unohtaneet sitä.

Lydman on saanut hopeaa World Cupissa, olympialaisissa, MM-kisoissa ja SM-liigassa.

– Kyllähän se on uskomatonta, ettei ole edes vahingossa tullut voittoa!

Lydmanin haastattelu on kuunneltavissa Suplassa.


Colorado Avalanche voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Casino Winnerille ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ ennakkoveto Avalanchen 1×2 -voitolle.
3. Jos Avalanche voittaa, saat normaalin voittosi lisäksi 50€ bonusrahaa.