Risto Dufva ei innostu pelaajien ”kyttäysmeiningistä”: ”Se on aina yksilöstä kiinni”

© Kuva: Getty Images

Sport-päävalmentaja Risto Dufva ei vaikuta olevan huolissaan siitä, että vaasalaisseuran suunnitelmat pelaajien kevään ja kesän harjoitteluun kokivat koronaviruspandemian vuoksi muutoksia.

Dufva kertoo Liiga-podcastissa ryhmän harjoittelevan toistaiseksi omatoimisesti ja yhteydenpitoa pelaajiin pitää tällä hetkellä joukkueen uusi fysiikkavalmentaja Niki Andersson. Koko ryhmä saadaan näillä näkymin ensi kertaa kokoon kesäkuun alussa, jolloin tarkoitus on pitää lyhyt yhteisleiri.

– Minulla on hyviä kokemuksia näistä omatoimisista kesistä. Raumalla ollessani toteutettiin sellaisiakin kesiä. Nykypelaajat ovat niin ammattilaisia ja omaavat korkean motivaation, niin ei siinä ole koskaan ollut mitään ongelmaa, Dufva toteaa ja jatkaa:

– Lähinnähän tässä on se, että nyt harjoittelu on erilaista, mihin Vaasassa on totuttu. Pitää pystyä antamaan pelaajille oikeaa informaatiota ja pelaajatkin etsivät turvallisuuden tunnetta siihen tekemiseen, että ovat oikealla ladulla.

Dufva kummastelee myös ajatusta, etteivät pelaajat pystyisi harjoittelemaan itsenäisesti.

– Minua on ihmetyttänyt se, että kun meille tulee tshekki, slovakki tai kanadalainen, niin siihen luotetaan, että hän on harjoitellut, Dufva toteaa ja liputtaa suomalaispelaajien puolesta:

– Se on aina yksilöstä kiinni, mutta yleisesti suomalaiskiekkoilijat, jotka Liigassa pelaavat, ovat moraaliltaan parasta a-ryhmää, konkariluotsi toteaa.