Ohhoh! Seurapomolta huolestuttavia kommentteja – Kaapo Kakolle tulossa pitkä pelitauko?

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakko summasi NHL:n runkosarjassa pelaamissaan 66 ottelussa 23 (10+13) tehopistettä.

19-vuotiaan suomalaisen edustama New York Rangers kohtaa NHL:n tämänvuotisten, hieman poikkeuksellisella 24 joukkueen formaatilla toteutettavien pudotuspelien avauskierroksella Carolina Hurricanesin, mutta niissä Kakkoa ei välttämättä enää nähdä.

Kakko sairastaa ykköstyypin diabetesta ja kuuluu sen vuoksi koronavirustaudin riskiryhmään, mikä on saanut Rangersin seurajohdon varovaiseksi.

Rangers-pomo John Davidson kertoo NHL:n suomenkielisillä nettisivulla seuran kuuntelevan tarkkaan lääketieteen ammattilaisia päättäessään Kakon osallistumisesta harjoituksiin ja tuleviin peleihin.

– Tiedän, että hän on luistellut ja muutenkin harjoitellut hurjasti ollakseen valmis palaamaan töihin. Olen varma, että hän haluaa pelata, mutta jokaisen terveydestä täytyy huolehtia, Davidson totesi ja jatkoi:

– Sillä ei ole mitään väliä, oletko 19-vuotias nuori pelaaja vai seuran johtoryhmään kuuluva henkilö. Jokaisen kohdalla asiat pitää hoitaa oikein. Jos hän ei voi pelata, hän ei pelaa. Huolehdimme hänestä, sillä hän on iso osa joukkuetta. Jos hän voi pelata, hän pelaa. Hän varmasti haluaa pelata, mutta kuuntelemme lääketieteen ammattilaisia. He tietävät, mikä on viisainta.

Mikäli Kakkoa ei pudotuspeleissä nähdä, saattaa hyökkääjän pelitauosta uran ensimmäisen NHL-kauden jälkeen tulla todella pitkä.

NHL:n runkosarja keskeytyi koronaviruspandemian vuoksi maaliskuun alkupuolella, eikä pudotuspelien aikataulusta ole vielä tietoa. Taalaliigan komissaari Gary Bettman on kuitenkin kertonut tulevan kauden voivan alkaa tarvittaessa vasta tammikuussa 2021.