Liigajoukkue Vaasan Sport tiedottaa kotisivuillaan, että se on hankkinut puolustukseensa puolalaispelaaja Marcin Koluszin. Pakki liittyy kotkapaitojen matkaan kahden kuukauden try out -sopimuksella. Pahvi on 1+1-vuotinen.

Haku kuulostaa vähintäänkin kummalliselta, sillä vuoden 2003 Minnesota Wildin viidennen kierroksen varaus on jo 35-vuotias.

– Tämä on kortti, joka haluttiin ehdottomasti katsoa. Olen seurannut Koluszin pelitaitoja sekä seura- että maajoukkueessa. Hän on Puolassa poikkeuksellinen pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen luottosoturi. Hänessä on potentiaalia, jota me haluttiin, Sport-luotsi Risto Dufva sanoo.

Pelaaja iski viime kaudella Puolan pääsarjan Katowicessa kaikkiaan 50 ottelussa tehot 9+25=34 (+0). Pelaaja on nähty lähivuosina myös Podhale Nowy Targissa, jonka luotsaamisesta on vastannut Tomek Valtonen. Hän on ollut myös Sportissa mukana.

– Tämä on hyvä mahdollisuus meille sekä pelaajalle itselleen. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin hänen tasonsa ja ominaisuutensa riittää Liigassa, Dufva jatkaa.

– Kolusz on kokenut, kansainvälinen tyyppi. Hän sopeutuu varmasti hyvin joukkueeseen.

Kolusz on kuulunut Puolan maajoukkueen vakiokalustoon kaudesta 2005-06 lähtien.

– Olen saanut olla muutaman viime vuoden suomalaisessa valmennuksessa sekä seura- että maajoukkueessa täällä Puolassa. Dufva ja Valtonen ovat esimerkillään näyttäneet, millä tavalla suomikiekkoa tehdään, ja olen erittäin innoissani siitä tavasta. On hienoa saada tämä mahdollisuus ja päästä pelaamaan todelliseen kiekkomaahan.