NHL-toimittaja: Buffalo Sabresille tuli yllättävä ongelma – Rasmus Ristolaisen treidaaminen pöydällä

© Kuva: Getty Images

The Athletic -sivuston toimittajan Joe Yerdonin mukaan Buffalo Sabres on ajautunut haastavaan paikkaan palkkakaton suhteen.

Yerdon kertoo, että Sabresin täytyy maksaa Rasmus Dahlinille ja Henri Jokiharjulle yhteensä 1,275 miljoonaa dollaria tulokassopimukseen liittyviä bonuksia.

Tämän lisäksi Dahlin voi saada kahden miljoonan dollarin ylimääräisen bonuksen, jos hän nousee NHL:n puolustajien syöttöpörssin kymmenen parhaan joukkoon.

Jos Sabres lopulta saa ensi kauden palkkakattoonsa 3,275 miljoonaa dollaria rangaistuksen, tulee seuralla suuria vaikeuksia kiinnittää sopimuksensa päättäviä pelaajia kuten mm. Brandon Montouria, Dominik Kahunia, Victor Olofssonia, Sam Reinhartia ja Jimmy Veseytä.

Mahdollisen 3,275 miljoonan dollarin rangaistuksen jälkeen Sabresille jäisi vain 78 225 dollaria käytettäväksi jatkosopimusten tekemiseen.

Yerdon ehdottaakin suomalaisittain melkoisen mielenkiintoista ratkaisua ongelman ratkomiseen.

– Sabres saisi paineita pois joko tekemällä todella alimitoitettuja sopimuksia nykyisten pelaajien kanssa, tai sitten kauppaamalla 1-2 pelaajaa pois. Tämä saattaa tarkoittaa pelaajan, kuten Rasmus Ristolaisen kauppaamista pois. Myös rajoitettujen vapaiden agenttien kauppaaminen vaikuttaa jopa ilmiselvältä, Yerdon avasi.

Ristolaisen nimi on pyörinyt jo pitkään NHL:n siirtohuhuissa. 5,4 miljoonan dollarin palkkaa nettoava turkulainen on tehnyt tällä kaudella 69 ottelussa tehot 6+27=33.