NHL-asiantuntija arvioi varaustilaisuuden suomalaiset kärkinimet: ”Tylsää seurattavaa – tähti laskussa…”

© Kuva: Leijonat.fi

NHL:n tämän kesän varaustilaisuudesta ei ole odotettavissa suomalaisten juhlaa kärkivarausvuorojen osalta.

The Athleticin prospekteihin erikoistunut toimittaja Chris Pronman arvioi tuoreesssa artikkelissaan 122 varaustilaisuuden ennakkoon parasta prospektia. Huolimatta ykköskierroksen kärkilupausten puutteesta Pronman odottaa ikäluokasta nousevan NHL-tasolle useita suomalaisnimiä.

Pronmanin listan viiden kärkeen mahtuvat paremmuusjärjestyksessä selvänä ykkösvarauksena pidettävä Alexis Lafrenière, Quinton Byfield, Tim Stützle, Lucas Raymond sekä Cole Perfetti.

Lue Pronmanin kommentit suomalaisista kärkinimistä alta.

16. Anton Lundell, HIFK

Lundellin pelaaminen on tylsää katsottavaa. Keskinkertainen nopeus. Väläyttelee aika ajoin luovuudellaan. Hyvä kamppailija, vahva kiekossa ja luotettava puolustussuuntaan. Pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimaa. Toisaalta taidot eivät tule Liigassa esille samalla tavalla, mitä ne tulisivat vaikkapa Kanadan junnuliigoissa.

35. Roni Hirvonen, h, Ässät

Sai ylivoimavastuuta miesten peleissä. Oli U18-joukkueen parhaimmistoa. Taitava pelin avaamisessa. Välillä ongelmissa puolustajien ohittamisessa.

36. Topi Niemelä, p, Kärpät

Ei ole säkenöivä pelaaja, mutta silti hyvä pelin eteenpäin viemisessä. Riittävästi taitoa pelin avaamiseen. Riittävätkö rahkeet jossain vaiheessa ylivoimapelin pyörittäjäksi NHL-tasolla, on vielä epäselvää. Koostaan huolimatta (182cm) pärjää puolustuspäässä hyvän luistelunsa sekä pelinlukutaitonsa ansiosta.

42. Kasper Simontaival, h, Tappara

Hyökkääjän tähti on hiipunut hieman siitä, mitä se oli vuosi sitten. Tuolloin näytti vielä siltä, että kyseessä olisi todellinen huipputalentti ikäluokassaan. Yhä laadukas pelaajalupaus, jonka hyökkäyspään taitoja on jännittävä seurata. Todella nopea kiekonkäsittelijä, pystyy voittamaan puolustajat 1 vs 1 -tilanteissa taidollaan. Laukaus vakuuttaa syöttökykyä enemmän.

Muut suomalaiset listalla:

61. Joel Blomqvist, mv, Kärpät
71. Roby Järventie, h, Ilves
72. Joni Jurmo, p, Jokerit
110. Joonas Oden, h, KooKoo
113. Eemil Viro, p, TPS
116. Veeti Miettinen, h, K-Espoo
122. Lassi Lehtinen, mv, Lukko