KHL-joukkue Metallurg Magnitogorsk tiedotti kotisivuillaan perjantaina, että suomalaishyökkääjä Harri Pesonen siirtyy joukkueeseen kahden vuoden pahvilla.

Viime toukokuun maailmanmestari Pesonen pelasi Sveitsin pääsarja NLA:n Langnaussa kaksi edellistä kautta. Viime talvena hän iski 48 runkosarjan pelissä tehot 18+24=42 (+14).

Pesosella olisi ollut vielä ensi kaudesta sopimus sveitsiläisseruan kanssa, mutta suomalaishyökkääjä saatiin houkuteltua jo nyt KHL:ään.

– Jokaisella pomolla on omat salaisuutensa. Sanon näin, että palkka ei ollut siirrossa ratkaiseva tekijä. Hänen sopimuksensa ei ole edes nykypäivän standardeilla kovin iso, KHL-seuran varapuheenjohtaja Sergei Laskov kertoi seuran tiedotteessa.

KHL:ssä Pesonen ei ole ennen pelannut. Ennen Langnau-kausia muuramelaislähtöinen kiersi muun muassa toisen NLA-joukkue Lausannen sekä rapakon takana AHL-joukkue Albany Devilsin palveluksissa. Myös NHL:ssä Pesonen on pelannut, joskin vain muutaman ottelun.

– Yksinkertaisesti hän halusi päästä testaamaan itseään KHL:ään ja näyttämään parastaan Metallurgissa, Laskov jatkoi.

Suomessa edellisen kerran sesongilla 2011-12 pelannut laituri on toistaiseksi edelleen viimeisin MM-kisojen maalari. Hän iski Leijonien viimeisen häkin vuosi sitten, kun Suomi kukisti MM-finaalissa Kanadan luvuin 3-1.