Lähde: NHL-huippulupaus tyrkyllä Liigaan – pidettiin vielä pari vuotta sitten ikäluokkansa maailman parhaana!

© Kuva: Ilari Isotalo

Huippulupaava 19-vuotias ruotsalaismaalivahti Olof Lindbom on Hockeysverige.se-sivuston mukaan tyrkyllä tulevaksi kaudeksi niin kotimaansa pääsarja SHL:ään kuin myös Liigaan.

Lindbomia pidettiin vielä pari vuotta sitten ikäluokkansa parhaana maalivahtina koko maailmassa ja kesän 2018 NHL-draftissa New York Rangers nappasi hänet toisella kierroksella koko tilaisuuden ensimmäisenä veskarina.

Tuolloin taakse jäivät muun muassa viime kauden Liigan tähtivahdit, Kärppien Justus Annunen, sekä Ilveksen Lukas Dostal.

Sen jälkeen Ruotsin juniorimaajoukkueiden vakiokasvo on kuitenkin kärsinyt runsaasti loukkaantumisista ja pelannut viimeisten kahden kauden aikana kaikki kilpailut huomioiden ainoastaan 27 ottelua.

Viime kaudella Lindbom torjui länsinaapurin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelaavan Mora IK:n väreissä vain 16 ottelua torjuntaprosentilla 89,3. Lindbomin taakse tehtiin peleissä keskimäärin 3,01 maalia ottelua kohden.

– Ymmärrän, että minun on päästävä nyt pelaamaan runsaasti. Opin jokaisesta pelistä lisää ja tulen paremmaksi, Lindbom toteaa ja jatkaa:

– Minulla on mahdollisuus pelata korkeimmalla tasolla niin Ruotsissa kuin Suomessakin tai sitten voin suunnata Pohjois-Amerikkaan. Se ei kuitenkaan ole pelkästään omissa käsissäni, myös Rangersilla on sanansa sanottavana. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että menen mieluummin alempaan sarjaan ja saan paljon vastuuta kuin kakkosvahdiksi korkeammalle.