KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoi venäläiselle Tassille, että sarjan kausi alkaa heti syyskuun alussa. Sen alkuun on siis enää vajaat neljä kuukautta. Isoin muutos puolestaan koskee konferenssijakoa Admiral Vladivostokin jäädessä pois kokonaan.

Kun koronaviruksen aiheuttamat taloushuolet kaatoivat kaukana Itä-Venäjällä vaikuttaneen seuran, muuttuvat konferenssit. Morozov kertoi, että Jokerien läntisestä konferenssista itään lähtee yksi porukka.

Jokerien konferenssissa olisi siis enää vain 11 joukkuetta ja idässä normaalit 12. Mietintää aiheuttaa sekin, jos Venäjän rajat pysyvät kiinni pidempään. Kuten tiedetään, on KHL monikansallinen sarja, jossa on joukkueita Venäjän ja Suomen lisäksi Latviasta, Valko-Venäjältä, Kazakstanista ja Kiinasta.

Kesken jääneellä tynkäkaudella jokainen joukkue pelasi runkosarjassa 62 ottelua. Nyt määrä pysynee samassa tai ainakin tutussa suunnassa.

– Semmoinen 60-62 peliä olisi ihannemäärä. Se sopii yhteistyökumppaneille ja faneille, jotka näkisivät maksimissaan noin 31 joukkueensa kotiottelua.

Jokerit sijoittui päättyneellä kaudella läntisessä konferenssissa kolmanneksi ja sarjan päätösrankigissa sijoille 1-8.