Kärppien superlupaava puolustaja paljastaa – NHL-seurat kintereillä: ”Jopa 10 videopuhelua!”

© Kuva: Juha Tamminen

Oulu Kärppien 18-vuotias puolustajalupaus Topi Niemelä teki päättyneellä Liiga-kaudella läpimurtonsa miesten ammattilaistasolla suomalaisittain kenties kaikkein kovimmassa mahdollisessa paikassa – Liigan kärkijoukkueen takalinjoilla.

43 peliä tehoin 1+6=7 oululaisseuran takalinjoilla operoineen lupauksen kintereillä ovatkin nyt useammat NHL-seurat. Nuorukainen paljastaa Liigan kotisivuilla kyselyitä tulleen useammasta suunnasta NHL:n varaustilaisuuden lähestyessä.

– Pakko myöntää, että kun NHL-combine (testileiri) peruttiin, niin sen jälkeen on tullut joka päivä puheluita. Ainakin kymmeneen videohaastatteluun olen saanut osallistua, Niemelä paljastaa.

Nuorukainen myöntää Liiga-kauden olleen osaltaan varsin onnistunut, murtautuihan tämä Kärppien kivikovaan kokoonpanoon jo täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

– Kauden alkuvaiheessa oli tietenkin todella kovat näyttöhalut, että pystyy ensinnäkin murtautumaan joukkueeseen ja sitten vielä pelaamaankin Liigassa. Pelasin erittäin rohkeasti. Olen mielestäni sujuva luistelija. Pystyn pelaamaan nopeaa kiekkoa ja minulla on hyvät kiekolliset taidot. Haluan olla monipuolinen puolustaja. Pitää osata pelata epäröimättä eikä pelätä.

Puolustaja tiedostaa matkaa NHL:n vakiokokoonpanoon olevan vielä edessä. Selvä suunnitelma on joka tapauksessa jo olemassa

– Olen edennyt urallani vuosi kerrallaan, mutta toivottavasti voisin olla jo kaudelle 21-22 valmis NHL:ään, ainakin fyysisesti. Varaus on toki vain yksi numero, jolla ei oikeastaan ole tulevaisuuden kannalta väliä. Joukkueella on merkitystä, Niemelä järkeilee.

Niemelästä on useiden asiantuntijoiden papereissa povailtu kesän NHL-varaustilaisuuden 3. kierroksen varausta.