Kaksi päivää aikaa – Liigan suomalaislupaus jäämässä ilman NHL-sopimusta

© Kuva: Juha Tamminen

Jos NHL-joukkue Ottawa Senators ei tarjoa juhannuksena 2016 varaamalleen Markus Nurmelle toukokuun kahden viimeisen päivän, eli lauantain tai sunnuntain aikana NHL-sopimusta, menettää seura pelaajan. Nurmesta tulisi siis taalaliigan vapaa agentti.

Senators varasi alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin juhannuksena 2016 kuudennella kierroksella numerolla 163. Rapakon takana Nurmi ei kuitenkaan ole koskaan pelannut.

Nurmi on vuoden 2016 huikean kovatasoisesta draftista ainoa suomalainen, joka ei ole tehnyt NHL-sopimusta. Hän on pelannut Liigassa 175 runkosarjan peliä pistein 25+36=61 (+6), uran 16 pudotuspeliottelua ovat tuoneet tehot 0+2=2 (-9).

Neljä vuotta sitten draft oli sinivalkoisten lasien läpi aivan jäätävän kova. Winnipeg Jets nappasi Patrik Laineen kakkosena, Edmonton Oilers Jesse Puljujärven nelosena ja Vancouver Canucks Olli Juolevin vitosena. Ykköskierroksella meni myös Henrik Borgström Florida Panthersiin.