Brad Lambertin siirto JYPiin on ollut kevään kohutuimpia liigasiirtoja. Seuran päävalmentaja Pekka Tirkkonen on luonnollisesti tyytyväinen siihen, että Lambert siirtyi Jyväskylään. Hän kertoo Liiga-podcastissa, että seura olisi halunnut huippujuniorin jo vuosi sitten.

– Hän oli ehdolla JYPiin jo viime keväänä. Muistan, kun katsoimme hänen pelejään nauhalta nuorisomaajoukkueista, mutta silloin hän valitsi IFK:n. Nyt eteen tuli sama tilanne, että siirto voisi olla mahdollinen. Hän ilmoitti, että on kiinnostunut keskustelemaan. Hän on ikäluokkansa kultakimpale, ja ihan maailmantason kultakimpale on saatu JYPiin, hän kertoo.

Tirkkonen kehuu Lambertia vuolaasti.

– Hän on loistava luistelija ja siihen luisteluun yhdistyy kiekollinen taitavuus. Hän pystyy tekemään juttuja kovassa vauhdissa. Moderni taitava pelaaja, ja hyökkäyspään vaistot ovat todella hyvät. Hän tietää, missä maali on ja hänellä on todella nopea laukaus. Hän on vaistoilla pelaaja, jolla on nykyaikaista taitoa tehdä juttuja kovassa vauhdissa, hän sanoo.

Tirkkosen ja JYPin kuulumisia löytyy lisää Liiga-podcastissa.