Janne Laukkanen aloitti NHL-uransa Quebec Nordiquesin paidassa kaudella 1994-95. Hän pääsi kovien supertähtien värittämään joukkueeseen, sillä mm. Joe Sakic ja Peter Forsberg olivat samaan aikaan Quebecissä.

Laukkanen vietti kuitenkin suurimman osan ensimmäisestä kaudesta farmissa ja pelasi runkosarjassa 11 ottelua.

– Silloin sai kokoonpanossa olla vain tietty määrä pelaajia, ja ehkä eurooppalainen oli helpointa laittaa farmiin. Se oli hyvä koulu, eikä siinä mitään. Paikka piti ansaita, Laukkanen sanoo Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

– Se oli aika jännä paikka. Englannin kieli ei ollut hallussa, ja kaupunki oli ranskankanadalainen. Jännitti hirveästi. Se auttoi, että Peter Forsberg tuli silloin ja oli nuori poika, ja oli muitakin eurooppalaisia. Hän oli erittäin sitoutunut. Kaikkihan tietävät, miten taitava ja hyvä pelaaja hän on, mutta kovasti töitä tekevä ja halusi mennä urallaan eteenpäin. Hänkin teki loistavan, ellei superhienon uran.

Sakicia Laukkanen muistelee lämmöllä.

– Hän oli liideri. Herrasmies jäällä ja sen ulkopuolella. Hän halusi voittaa ja mennä urallaan eteenpäin. Voitontahto on ollut kliimaksina hänelläkin tässä hommassa. Ei ole muuta kuin hyviä muistoja hänestä, hän sanoo.

Sakic pelasi urallaan 1378 NHL:n runkosarjaottelua tehden niissä 1641 tehopistettä. Sakicin uran 1600. tehopiste syntyi Colorado Avalanchen paidassa Calgary Flamesia vastaan. Tuo ottelu nähdään Viasatilla torstaina.

Janne Laukkasen uraan pääsee tutustumaan Suplassa.