Ville Peltonen ja Sveitsin NLA-seura HC Laussanne matkaavat oikeussaliin selvittämään potkukiistaa, uutisoi sveitsiläislehti Le Matin.

Peltonen sai helmikuun lopulla yllättävät potkut, kun seuran johto erotti hänet vain kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä. Lausanne oli sillä hetkellä tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa.

– Täysin absurdi tilanne. Lausanneen tuli ulkomaalaiset omistajat, jotka eivät tiedä, miten Sveitsissä asiat toimivat, Peltosen agentti Juho Sintonen kertoi Iltalehden haastattelussa.

– Sveitsissä on määrätyt lait ja niiden mukaan mennään.

Lausannen puheenjohtajan Patrick de Preuxin ja seuran lakimiehen Christophe Piguetin mukaan Peltonen on ”hyllytetty edustusjoukkueen valmentamisesta”, kun taas Peltosen leirissä taas väitettään, että hänelle annettiin suoraan potkut.

– Seura väittää, että hänet on hyllytetty, mitta siitä ei ole kukaan sanonut mitään suullisesti tai kirjallisesti kenellekään, Sintonen kertoo.

Lausannessa kerrotaan, että Peltonen olisi saamassa potkuista huolimatta kuukausipalkkaa.

– Kyllä, Peltoselle on ilmoitettu niin, mutta vasta useita viikkoja potkujen jälkeen, kun seura sai meiltä kirjallisen huomautuksen, Peltosta edustava lakimies Pierre Ducret kertoo Le Matin -lehdelle.

– Päämiehelleni ilmoitettiin, että ”olet saanut potkut”. Yleensä sitten neuvotellaan ja sovitaan lähdön ehdoista, mutta mitään sellaista ei ollut. Vaikka olimme valmiita siihen.

Hyllytyksellä ja potkuilla on rahallisesti merkittävä ero Sveitsissä.

– Jos hyllytät valmentajan tai otat hänet pois joukkueesta, sopimus on edelleen voimassa ja maksat hänelle kuukausipalkkaa, Sveitsin urheilulakiin erikoistunut lakimies Alexandre Zen-Ruffinen kertoo.

– Jos taas annat hänelle välittömästi potkut, kaikki sopimuksessa olevat ehdot erääntyvät maksettavaksi. Lisäksi sinun on maksettava hänelle korvaus, joka vaihtelee yhdestä kuuden kuukauden palkkaan irtisanomisen töykeyden mukaan.

Peltonen hakee nyt potkuistaan kertakorvausta sekä kompensaatiota Sveitsin lain vastaisista potkuista.