Wayne Gretzkyltä huikean kovaa puhetta Connor McDavidista – Stanley Cup tulossa: ”Saat kokea sen, koska olet liian hyvä jäädäksesi ilman”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Kaikkien aikojen kiekkoilija Wayne Gretzky uskoo, että Edmonton Oilers ja Connor McDavid juhlivat ennemmin tai myöhemmin jääkiekon Stanley Cupia. Kanadalaislegenda antoi aiheesta kommentteja GQ Sportsille.

– Kun te voitatte sen, ja te kyllä voitatte sen, se tunne menee kaiken edelle. Sen eteen tehdään töitä koko elämän ajan, koska nuorenahan jokainen näkee itsensä tekemässä seitsemännen finaalin ratkaisumaalin jatkoajalla, urallaan kaiken suuren voittanut kanadalainen latasi.

Stanley Cup -pytyn kohottaminen käsille on erityslaatuista.

– Saat kokea sen jonakin päivänä, koska olet liian hyvä jäädäksesi ilman.

Jutussa muisteltiin sitä, kun Gretzky soitti McDavidille. Edmonton-kippari oli tuolloin uransa alkuvaiheilla, 16-vuotias. Hän pelasi tuolloin vasta ensimmäistä kauttaan OHL-joukkue Erie Ottersissa.

– Rikoit ennätyksen tai teit jotain muuta erityislaatuista, kuten tapasit tehdä melkeinpä joka ottelussa. Soitin onnitellakseni, ja olit kavereiden kanssa elokuvissa. Muistan ajatelleeni silloin, että tuntuu kuin omista juniorivuosistani olisi vain päivä tai pari, Gretzky ylisti lisää.

McDavid oli tuon puhelun aikaan autossa, ja musiikki soi ämyreistä liki täysillä. Tuossa tilanteessa ei tainnut olla paineita puolin tai toisin, mutta Edmontonissa tilanne on jollain tavalla toisin.

– Minua kyllä seurattiin tarkasti, mutta sinä olit maasta taivaisiin hehkutettu 16-vuotias. Minusta ei siinä iässä vielä tiedetty, että pystynkö todella pärjäämään, vai olenko liian pieni tai hidas.

– Matkani oli toisenlainen kuin sinun, koska sinulla oli niin kovat paineet. Ne tulivat sisältä, tarpeesta menestyä ja vastata odotuksiin. Joka vuosi oletkin pystynyt parantamaan ja täyttämään ne odotukset.

Vuonna 1997 syntynyt ja nykyisin maailman parhaana pidetty McDavid on oikealla polulla. Oilers on mennyt viime vuosina oikeaan suuntaan, eikä se ole enää sellainen rupusakki, mitä se oli joskus aiemmin lähihistoriassa.

Kanadalainen pelaa NHL:ssä viidettä sesonkiaan, ja Oilers-kipparina hän kantaa C:tä rinnassaan neljättä kauttaan. Tähti on latonut runkosarjan 351 ottelussa hämmentävät tehot 162+307=469 (+43), 13 pudotuspeliottelun saldo on 5+4=9 (+3).

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS