Itäliiga KHL supistuu ensi kaudeksi ainakin yhdellä joukkueella, kun Admiral Vladivostok ilmoitti aiemmin viikolla jättävänsä ensi kauden väliin talousongelmien vuoksi.

Saman kaupungin jalkapalloseura FC Luch Vladivostok ilmoitti heti perään jättäytyvänsä pois maan jalkapallon toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Venäjän jalkapalloliiton kunniapuheenjohtaja Vjatseslav Koloskov uskoo kaksikon perääntymisen olevan vasta alkusoittoa seurojen vetäytymisille Venäjän urheilusarjoista.

– Jääkiekkoseuran ylläpitäminen on iso rahareikä. Admiralin kiekkoseura perustettiin erityisesti jääkiekon kehittämiseksi (paikkakunnalla). Valitettavasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että tämä on vasta alkusoittoa. Vaikka haluammekin vedota joukkueiden sosiaaliseen merkitykseen, niin leivän ja sirkuhuvien välillä valittaessa leipä menee sirkushuvien edelle, urheilupomo kommentoi R-Sportille.

– Seurat, joilla on budjettiin pohjautuva rahoitus, ovat nyt kovilla. Budjetissa ei ole rahaa joko kauden lopussa tai ensi kauden alkaessa. Budjetit kasataan tuloista, joita ei koronaviruksen vuoksi nyt tule. Tämä on surullista mutta totta, Koloskov luo karun uhkakuvan Venäjän urheiluliigojen ylle.

KHL:n sisäpiiritoimittaja Igor Eronko kertoi myöhään keskiviikkona Suomen aikaa Admiralin tekevän näillä näkymin paluun KHL:ään kaudella 2021-22.