Päättyneellä kaudella Sportin päävalmentajan paikalta lähtöpassit saanut ja loppukaudesta Mestiksen Hermestä luotsannut Ari-Pekka Pajuluoma työskentelee ainakin seuraavat kaksi kautta Jokereiden valmennustiimissä.

43-vuotiaalla Pajuluomalla on edessään suuri muutos, sillä hän on viettänyt valtaosan elämästään ennen tuoretta pestiään Pohjanmaalla.

– Tiedossa on ollut, että ennen pitkää tässä työssä tulee tilanne, jossa tutusta ja turvallisesta on hypättävä uuteen ympäristöön ja katsottava, miten siivet kantavat. Nyt se tuli tähän saumaan, mutta ihan luottavaisin mielin lähden ja tietyllä tapaa tässä on myös itsellä näyttö päällä, että mikä on miehiään, Pajuluoma toteaa Jokereiden Soundcloud-tilillä julkaistussa haastattelussa ja jatkaa:

– Olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja tietyllä tapaa onnekaskin, että saan jatkaa työskentelyä jääkiekon parissa huippuorganisaatiossa hienossa sarjassa huippupelaajien ja -tiimin kanssa.

Uusi haaste vaatii perheelliseltä mieheltä myös uhrauksia. Pajuluoma kertoo vaimon ja alakouluikäisen pojan jäävän ainakin aluksi Vaasaan.

– Tämä oli koko perheen päätös. Sitä pohdittiin kun asiat varmistuivat, että mikä meille on parasta, Pajuluoma kertoo.

Ratkaisun taustalla on tuoreen Jokerit-luotsin mukaan seikka, ettei perheellä ole Helsingissä juurikaan kontakteja, joten päätös pysymisestä tutussa ja turvallisessa paikassa syntyi nopeasti.

– Kyllä me pärjätään, jos halutaan, Pajuluoma toteaa tulevasta tilanteesta.

Jokereiden päävalmentajana jatkaa tulevallakin kaudella Lauri Marjamäki ja Pajuluoman ohella uutena apuvalmentajana helsinkiläisryhmässä aloittaa Pekka Kangasalusta.

LUE MYÖS: Jokereiden uusi valmentaja paljastaa: Näin päätös pestistä syntyi – ”Etuoikeutettu olo”