Tässä ovat NHL:n TOP 5 -tutkaparit – mukana iso määrä suomalaisnimiä

© Kuva: Getty Images

NHL on kiekkotähtiä pullollaan. On supertähtiä kuin Sidney Crosby, jotka tekevät ketjukavereistaan aina pykälän parempia pelaajia. On myös tutkapareja, jotka yhdessä pelatessaan ovat vahvempia kuin erillään.

Tässä artikkelissa listaamme NHL:n viisi kovinta tutkaparia.

5. Aleksander Barkov – Jonathan Huberdeau, Florida Panthers

Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau ovat kumpikin pelanneet koko NHL-uransa ajan Florida Panthersissa. Vuosien mittaan kaksikko on pelannut paljon yhdessä, mikä on alkanut näkyä. Kesken jääneellä kaudella Barkovin ja Huberdeaun kemiat olivat kaunista katsottavaa, ja kumpikin oli ottanut selvän askeleen eteenpäin hyökkäyspäässä toistensa avulla.

4. Sebastian Aho – Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kemiat klikkasivat välittömästi, kun kaksikko yhdisti voimansa taalajäillä. Kaudesta toiseen suomalaisduo tarjoaa tavaraa kiekkokoosteisiin upeilla sokkosyötöillä. Kumpikaan ei varmasti latoisi lähellekään nykyisiä pistemääriä yksinään.

Aho ja Teräväinen ovat olleet viime kausina Carolinan hyökkäyksen selkäranka. Kuva: Getty Images

3. Brad Marchand – David Pastrnak, Boston Bruins

Boston Bruins oli NHL-tauon alkaessa koko sarjan ykkönen. Isossa roolissa menestystarinassa ovat olleet Brad Marchand ja David Pastrnak, jotka pelaavat kumpikin uransa parasta kautta. Vikkeläjalkaiset hyökkääjät ovat pelityyleiltään hyvin erilaiset, mutta silti heidän kemiansa kohtaavat upeasti, kun Pastrnak takoo maaleja ja Marchand hämmentää pisteiden takomisen ohessa.

2. Nathan MacKinnon – Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen muodostavat suorastaan epäreilun tutkaparin. Suomalainen on vaikea pideltävä kulmissa ja maalin takana. Samaan aikaan, jos MacKinnonia ei puolusteta huolella, supernopea kanadalainen viilettää puolustuksesta ohi heittämällä niin kuin on monesti nähty.

1. Connor McDavid – Leon Draisaitl, Edmonton Oilers

Connor McDavid ja Leon Draisaitl ovat poikkeuksellisen parivaljakko tällä listalla. He ovat kiistattomia supertähtiä myös yksinään, mutta yhdessä heistä tulee pysäyttämätön nyrkki, jollaista NHL:ssä ei ole nähty vuosikausiin. Pistepörssin dominointi tulee olemaan arkipäivää tälle kaksikolle vielä vuosiksi eteenpäin.