Jere Lehtinen on yksi Dallas Starsin ja suomalaisen jääkiekon suurimmista ja rakastetuimmista legendoista.

Hän voitti Stanley Cupin vuonna 1999 ja edusti Starsia myös seuraavan kesän finaaleissa, kun Dallas kohtasi New Jersey Devilsin. Stars ja Devils olivat tuon aikakauden suuria, ja tuolla kertaa oli Devilsin vuoro voittaa. Voitot menivät voitoin 4-2.

Lehtinen vieraili hiljattain Suplan Stanley Cup classics -podcastissa, ja linjasi suoraan, että jos joku joukkue voittaa yhtenä keväänä neljäpudotuspelisarjaa, on se ansainnut mestaruutensa.

– Kymmenen kuukautta jokapäiväistä hommaa ja tiedetään, että keväällä pudotuspelit vain kovenevat. Joka vaihto on semmoinen, että kun Stanley Cupin voittajajoukkueen kapteeni nostaa pokaalin, se on ansaittua, eikä voi jossitella mihinkään suuntaan, hän sanoi.

Lehtinen pelasi urallaan 875 runkosarjaottelua ja 108 pudotuspeliottelua. Stanley Cupin lisäksi saavutuslistoilla komeilee kolme parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavaa Selke Trophya. Hän voitti henkilökohtaiset palkintonsa kesällä 1998, -99 ja 2003. Tuota aikaa nimitetään jossain määrin ”vihakiekon” ajaksi.

– Oliko se suoranaisesti sitä, vai tuliko se siitä, että pelataan playoffseja ja aikaisempina vuosina on pelattu samoja joukkueita vastaan. Syntyy rivalryja joukkueiden välillä ja kyllähän siellä aika kovaa otettiin, mentiin ja taisteltiin! Se oli kuitenkin sillä lailla
reilua, niin kuin urheilussa ja joukkueurheilussa yleensäkin, niin kun pelit olivat ohi, niin kaikki tiedostivat, että oli eri asia olla kaukalossa kuin sen ulkopuolella, Lehtinen sanoo podcastissa.

New Jersey Devilsin ja Dallas Starsin välinen Stanley Cup -finaalisarja nähdään kokonaisuudessaan Viasatilla ja Viaplayssa keskiviikkona. Stanley Cup classics -podcast on kuunneltavissa Suplassa. Sarjassa ovat vierailleet myös Erik Haula ja Teppo Numminen.