Stanley Cup -mestarijoukkue menettämässä ykköspakkinsa? Lähde: hintapyyntöön ei ole varaa

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Alex Pietrangelo on yksi kesän mielenkiintoisimmista vapaista agenteista. Hän on kertonut jatkavansa mielellään St. Louis Bluesissa, mutta seuralla ei todennäköisesti riitä tila palkkakatossa hänen pitämisekseen. Pietrangelo on edustanut Bluesia koko NHL-uransa ajan ja toiminut viime vuodet joukkueensa kapteenina.

Pietrangelo tienaa pian päättyvällä sopimuksellaan 6,5 miljoonaa dollaria kaudesta. Kesken jääneellä kaudella hän nakutti 70 ottelussa tehot 16+36=52. Viime kevään mestaruuteen päättyneissä pudotuspeleissä puolestaan syntyi 26 otteluun tehot 3+16=19. Luvassa on siis roima palkankorotus.

Blues on kuitenkin jo selkä palkkakattoa vasten. Tilaa on tällä hetkellä runsaat 20 000 dollaria. Summalla on mahdotonta saada Pietrangeloa kiinnitettyä.

Syksyllä arvioitiin, että Pietrangelon palkkapyyntö tulee olemaan 8 miljoonaa dollaria kaudesta. Erinomainen kausi on kuitenkin nostanut puolustajan arvoa, ja muun muassa Sportsnet arvioi, että 8 miljoonaa dollariakaan ei tule tässä vaiheessa riittämään.