Sami Kapanen: ”Finaali oli huikea elämys”

© Kuva: Getty Images

Viasat ja Viaplay jatkavat Stanley Cupin klassikkofinaalien esittämistä kanavillaan. Torstaina on vuorossa kauden 2001-02 finaalisarja, jossa kohtasivat Detroit ja suuryllättäjä Carolina. Suomalaisväriä finaalissa edusti Carolinan ehdottomiin avainpelaajiin kuulunut Sami Kapanen.

– Se oli huikea elämys. Pääsi kokemaan finaalihuuman ja tavoittelemaan sitä, mitä oli nuoresta lähtien haaveillut ja minkä eteen oli tehnyt nuoresta lähtien töitä, Kapanen sanoo.

– Itse pudotuspeleistä minulle jäi vähän ristiriitainen tunne. Oma peli tukehtui siinä. Peli ei lähtenyt meidän ketjullamme koskaan ihan täysin kulkemaan.

Kapanen oli pelannut loistavan kauden ja noussut joukkueen kiistattomiin tähtiin. Vaikka Kapasen oman näkemyksen mukaan pudotuspeleissä jäi petrattavaa hänelle itselleen, Carolina yllätti karismaattisen kapteeninsa, nykyään Carolinaa valmentavan, Rod Brind´Amourin johdolla. Finaalissa kokenut Detroit oli kuitenkin parempi otteluvoitoin 4-1.

– Aloitimme sarjan loistavasti. Voitimme Detroitissa, kun vanha herra Francis ratkaisi jatkoajalla. Kolmas ottelu meni triplajatkoajalle… Se peli ratkaisi koko sarjan, Kapanen arvioi.

Igor Larionov ratkaisi vanhan pelimiehen kokemuksella. Siitä me ammensivat paljon ja menivät voittoon. Se maali oli sarjan taitekohta. Detroit marssi voittoon ja pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Detroitin Nicklas Lidström.

– Hän oli eleetön ja mahtava pelaajaa. Fiksu, tottunut isoon kuormaan. Ei häntä saanut mitenkään väsytettyä, Kapanen kehuu ruotsalaislegendaa.Detroitin ja Carolinan välinen viiden ottelun finaalisarja näytetään kokonaisuudessaan torstain aikana Viasatin ja Viaplayn kanavilla.