NHL-toimittajalta karu arvio: suomalaisella ykköskierroksen varauksella ei asiaa NHL:ään ensi kaudella

© Kuva: Leijonat.fi

Kristian Vesalaisen kausi Winnipeg Jetsin organisaatiossa jätti paljon toivomisen varaa.

1. kierroksen 24. varausvuorolla Jetsiin kesällä 2017 napattu 20-vuotias laitahyökkääjä ei saanut tällä kaudella tililleen ainuttakaan NHL-ottelua. Vielä viime kaudella viisi NHL-ottelua pelannut Vesalainen iski tällä kaudella pelaamissaan 60 AHL-pelissä tehot 12+18=30.

NHL-toimittaja Ryan Goethals liittää The Hockey Writers -sivuston kolumnissaan Vesalaisen niiden Winnipeg-lupauksen joukkoon, joiden saumat NHL-kokoonpanoon murtautumisen suhteen ovat ensi kaudella vähissä.

– Vesalainen saapui organisaatioon isoin odotuksin. Vaikka toivoa ei olla vielä menetetty, täytyy olla pettynyt tapaan, jolla hänen kautensa eteni. Epäonnistui harjoitusleirillä ja tahti jatkui samana ensimmäisten AHL-kuukausien aikana, Goethals aloittaa.

– Hänen pelaamisensa on yhä epätasaista. Paransi loppua kohti, mikä saattaa lupailla hyvää 20-vuotiaan saapuessa harjoitusleirille ensi syksynä. Luulen silti, ettei se ole riittävästi, ja tulemme näkemään Vesalaiselta vielä toisen AHL-kauden, toimittaja maalailee, joskin uskoo suomalaisella olevan yhä tulevaisuus NHL:ssä.

– Vesalainen saattaa hyvin todistaa väitteeni vääräksi ja murtautua NHL-kokoonpanoon jo ensi kaudella. Mutta vaikkei näin tapahtuisikaan, hän on vain vuoden tai kahden päässä NHL-paikasta, Goethals luo uskoa Jetsin kärkivarauksen suhteen.

Vesalaisen ura on nuoresta iästä huolimatta ollut tähän asti voitokas: nuorukaisen tililtä löytyy mestaruus Liigasta, SHL:stä, Mestareiden liigasta sekä alle 18-vuotiaiden MM-tasolta.