Jokaisessa urheilulajissa käydään usein väittelyä siitä, kuka on lajin paras tai ketkä ovat lajin viisi parasta pelaajaa. Katsomme tätä kysymystä hieman eri näkökulmasta: kuka pelaaja on oman kotimaansa paras?

Listasimme pelaajat niistä maista, joissa isompia kiekkotähtiä on enemmänkin kuin yksi kappale.

Kanada: Connor McDavid

Connor McDavid on itsestään selvä valinta. Häntä pidetään laajalti koko maailman parhaana kiekkoilijana niin taitojensa kuin samettisen luistelunsakin puolesta. Nuoresta iästään huolimatta McDavid on rikkonut 100 tehopisteen rajapyykin NHL:ssä jo kolmesti, ja jos kausi ei olisi jäänyt kesken, olisi luvassa ollut neljäs kerta.

Tshekki: David Pastrnak

Boston Bruinsin tähti David Pastrnak on kasvanut yhdeksi koko maailman parhaista maalintekijöistä. 23-vuotias hyökkääjä oli tällä kaudella rikkomassa kovaa vauhtia 50 maalin rajapyykkiä ja maalipörssin voittoonkin oli erinomaiset mahdollisuudet.

Suomi: Mikko Rantanen

Parhaaksi suomalaiseksi nimetään usein Aleksander Barkov, mutta meidän valintamme osuu Mikko Rantaseen. Hän on yksi maailman parhaita kiekon suojaamisessa kulmissa ja maalin takana. Kuti lähtee lavasta erinomaisesti ja pelisilmäkin on poikkeuksellinen.

Mikko Rantanen on ollut viime kausina yksi Colorado Avalanchen johtavista pelaajista. Kuva: Getty Images

Venäjä: Nikita Kutsherov

Tämä kausi ei ollut Nikita Kutsherovin parhaita, ja venäläisistä Artemi Panarin nakutti kovemmat tehopisteet. Pidemmällä aikavälillä 26-vuotias Kutsherov on kuitenkin näyttänyt poikkeuksellisuutensa. Viime kaudella hän nakutti satumaiset tehot 41+87=128. Vastaavia lukemia ei NHL:ssä nykyään nähdä.

Slovakia: Tomas Tatar

Slovakian jääkiekko ei ole enää entisensä. Vielä 10 vuotta sitten maalla oli monia eturivin NHL-tähtiä kuten Marian Hossa ja Marian Gaborik. Tänäpäivänä ainoa tähtistatuksen kenttäpelaaja on Tomas Tatar. Hän pelasikin elämänsä parhaan kauden ja nakutti 68 ottelussa tehot 22+39=61.

Ruotsi: Victor Hedman

Ruotsi häviää monelle maalle NHL-hyökkääjien laadussa, mutta puolustajissa länsinaapuri on poikkeuksellisen kova. Ruotsalaispuolustajien kunkku on Victor Hedman, joka on joka kaudella mukana keskusteluissa parhaan puolustajan Norris Trophysta. Yksi titteli vyöllä jo onkin. Kesken jääneellä kaudella Hedman iski 66 ottelussa tehot 11+44=55.

Sveitsi: Roman Josi

Roman Josia pidettiin vuosien ajan yhtenä NHL:n parhaista puolustajista. Hänen tähtensä ehti jo hieman himmentyä, mutta tällä kaudella hän on noussut Nashville Predatorsin ehdottomaksi johtajaksi. Sveitsiläispuolustaja kantoi joukkuettaan harteillaan, mikä näkyi myös tehopisteissä. Hän iski 69 ottelussa tehot 16+49=65.

Yhdysvallat: Patrick Kane

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews saa paljon hehkutusta, mutta maan kiekollinen kunkku on yhä Patrick Kane. Kanen saavutukset niin joukkueen kanssa kuin yksilötasollakin ovat poikkeukselliset. Vaikka Chicago Blackhawksin taso onkin romahtanut, ei ykköstähti ole horjunut. Tälläkin kaudella Kane tykitti 70 ottelussa tehot 33+51=84.